Евтино и …здравословно – възможно ли е?

евтино и здравословно

 

Когато стане въпрос за здравословно хранене, , много хора веднага подразбират “скъпи продукти”. Наистина, напоследък всички супер и био храни са модерни, но повечето от тях си остават привилегия само за една малка част от обществото ни.

Тук ще ви представим някои много полезни и лесни тактики, които ще ви помогнат значително да намалите сметката в магаина. Освен това можете да сте сигурни, че това ще ви помогне да се храните здравословно, без да трупате излишни килограми.

Планирайте предварително седмичното си меню

Първото и най-лесно нещо, което можете да направите, за да започнете да се храните евтино и здравословно, е да планирате покупките си предварително. Ако отделите малко време, за да помислите какво ще готвите през седмицата, много по-ефективно ще закупите само продуктите, които ще са ви необходими, без да харчите излишно за емоционални покупки като чипс или бисквити.

Спазването на индивидуален хранителен режим ще ви помогне да се придържате само към определени храни. Постепенно, сами ще изградите навик да избирате правилните храни за вас.

Малки хитрини

Има тактики, които ще ви помогнат да си спестите средства и излишни килограми. Важно е да хапнете преди да отидете да пазарувате. Гладът може да ви подтикне да купите храни, за които после ще съжалявате.

Друга важен трик е да пазарувате сами. Оставете децата и партньора си вкъщи. Така няма да се налага да убеждавате някого, че храните, които ви предлага да купите са ви нужни.
Гответе вкъщи – така ще ограничите максимално храненето в ресторанти, където шансовете да си поръчате нещо не толкова здравословно са много по-големи. Освен това, храненето вкъщи задължително ще ви спести средства. Можете също така да приготвяте предварително обяда си за следващия ден и да го носите на работното си място. Това ще ви спести похапването в заведения за бързо хранене.

Евтините заместители

Когато купувате месо, избирайте филе. Филето няма кости и мазнини и излиза доста по-евтино от пържолите с кокал или бутчетата. Освен това, филето е много по-диетично.

Ако сьомгата ви е скъпа, спокойно можете да я замените със скумрия, която е значително по-евтина, но пък ви осигурява едно балансирано и здравословно меню. Най-евтиният вариант в случая е замразената риба, която можете да откриета на много по-ниски цени.

При избора на млечни продукти, предпочитайте нискомаслените (2-3%), които много често са и по-евтини. Много добър заместител на сиренето и кашкавала е изварата. Тя е сравнително по-евтина и може да се използва в редица здравословни рецепти.

Царевичното брашно е една от най-вкусните и евтини алтернативи на бялото брашно Храните, приготвени с царевично брашно, засищат по-бързо заради високото съдържание на фибри. Ако сте на диета или просто искате да се храните по-здравословно, без да се лишавате от печивата, изберете царевично брашно.

И не на последно място, заменете газираните напитки с вода – много по-евтино и здравословно е.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате тук.

Откъс
Евтино и …здравословно – възможно ли е?
Заглавие
Евтино и …здравословно – възможно ли е?
Описание
Тук ще ви представим някои много полезни и лесни тактики, които ще ви помогнат значително да намалите сметката в магаина. Освен това можете да сте сигурни, че това ще ви помогне да се храните здравословно, без да трупате излишни килограми.
Автор
Издател
Топ Форма