Кухнята като помощник в отслабването

здравословната кухня

Спазването на режимите на Ипократис ви помага постепенно да придобиете правилни хранителни навици и в последствие на това да постигнете и задържите желаните килограми С днешната статия искаме да ви покажем как да превърнете кухнята си в свой помощник в процеса на влизане в топ форма.

Как да организираме кухнята си така, че да ни помага да вземаме правилни решения за своята диета:

1. Поставете плодовете и зеленчуците на видимо място

Според нашите дългогодишни наблюдения, както и според други проучвания, колкото по-видима и близо до вас е дадена храна, толкова по-високи са шансовете да я изядете. Видимостта е много важен фактор. Доказано е, че нещото, което първо попадне в полезрението ви е това, за което започвате да мислите в последствие. Възползвайте се от този факт и поставете здравословните и полезни храни на видими места в кухнята си! Напълнете рафта на хладилника си, който се пада на равнището на очите ви, с пресни зеленчуци (можете да ги измиете и нарежете предварително, за да са готови за консумация и да изберете тях, когато ви се похапва нещо); поставете купа с плодове на видимо място в кухнята. Ще бъдете изненадани от резултата! Вместо да си мечтаете за бисквити или шоколад, няма да можете да спрете да мислите за ябълката, която сте видели на плота в кухнята.

2. Скрийте сладките неща и вредните храни

По същата причина, поради която полезните храни трябва да са на видимо място, мястото на сладките и солени изкушения е в някой труднодостъпен шкаф. Що се отнася до храната  – поговорката “Далеч от очите – далеч от сърцето!”, е напълно валидна. Изследванията показват, че хората ядат два пъти повече шоколад, ако той се намира пред тях, отколкото в случаите, когато е на около 2 метра разстояние и е покрит. Съхранявайте всички вредни храни, които имате неблагоразумието да си купите (бисквити, чипс и др.), в затворен шкаф извън кухнята. Хората, които процедират по този начин са между 6 и 9 килограма по-леки от тези, които държат вредните храни в леснодостъпен шкаф в кухнята. Най-лесният начин да устоите на изкушението е да не носите вредни храни в дома си.

3. Заменете чиниите за основно ястие с чинии за салата

Всички знаем, че едно от най-трудните неща в процеса на влизането в топ форма, е преминаването към точните количества храна или с други думи – умереното хранене. Може да отнеме малко време, но в момента  в който тялото Ви се приспособи към по-малките порции храна, ще усетите, че се чувствате сити и без да прекалявате.  За да подпомогнете процеса можете да залъжете очите и ума си като използвате по-малки чинии. Така само  визуално ще ви изглежда, че хапвате повече. Правете малки крачки към голямата промяна.

4. Направете кухнята си уютна

Спокойната обстановка увеличава чувството за удовлетвореност и намалява конумацията на храна с около 18%. Опитайте да направите светлината в кухнята си по-мека; пуснете спокойна фонова музика или поставете ароматни свещи – може да е всичко, което ви помага да се отпуснете и да намалите нивата на стрес преди да седнете на масата. Превърнете кухнята в свой помощник в борбата с килограмите!

Подредете кухнята и ежедневието си така, че да можете да се храните редовно, качествено и умерено! Спазването на подходящия за вас хранителен режим е най-лесният и ефективен начин да постигнете това.
Откъс
Кухнята като помощник в отслабването
Заглавие
Кухнята като помощник в отслабването
Описание
Спазването на режимите на Ипократис ви помага постепенно да придобиете правилни хранителни навици и в последствие на това да постигнете и задържите желаните килограми
Автор
Издател
Топ Форма

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg