Летен режим

летен режим

 

В представите на по-голяма част от хората лятото е време за почивка – почивка от работа, ангажименти и … диети. Решаваме, че заслужаваме да разпуснем и оставяме на заден план грижите за здравето и добрата си фигура. Спокойни сме, че опасността да напълнеем през лятото е нищожна – нали ядем основно плодове и зеленчуци, пием много вода, а и физическата ни активност е по-висока. Мислим си, че е напълно възможно дори да отслабнем, без да положим никакви усилия – килограмите през лятото сами се топят.

Така ли е наистина?

Категорично НЕ!

Картината, описана в горния абзац е типичен пример за нередовно и некачествено хранене. Това, че ядем предимно плодове, зеленчуци и други леки храни , по всяко време на деня или когато се сетим – в никакъв случай не означава, че се храним здравословно и правилно. Точно обратното.

Ограничените количества храна, които приемаме през лятото, в комбинация с нередовното и некачествено хранене са основна причина за забавяне на обмяната на веществата. Тялото се стреми да работи по-икономично и всеки път когато му предоставите повече храна от необходимото – то трупа запаси!

Умереното лятно хранене, дължащо се на липсата на апетит през горещите дни, е похвално, но не е достатъчно, за да решите проблемите с килограмите. Необходимо е да обърнете внимание на това колко често и с какво се храните.

Тук идва мястото на ЛЕТНИЯ РЕЖИМ.

Истината е, че графикът ни през летните месеци се различава от стандартния такъв – прекарваме повече време навън, ходим на почивки, често възникват непланирани приятни ангажименти като партита и пътешествия и това ни кара да мислим, че е почти невъзможно да се храним редовно и качествено.

Добрата новина е, че с подходящия за вас хранителен режим, здравословното отслабване през лятото и задържането на постигнатите килограми може да се окаже много по-лесно отколкото очаквате!

Предимства на летния хранителен режим:

– Имайки хранителен режим, ще знаете точно какво и кога трябва да хапнете и няма да прекарвате времето си на плажа в мислене какво да си поръчате, за да не развалите линията си.
– Стимулите за спазването на режима ще виждате всеки път, когато облечете ефирните летни дрехи или банския си и не се харесате…
– Удовлетворението от здравословното отслабване, задържането на килограмите и посрещането на есента в топ форма ще е огромно.
– Редовното хранене представлява 60 % от корекциите в един хранителен режим, останалата част се отнася до качеството и количеството на храната, които лесно могат да са в норма през летните месеци.

Вашата цел трябва да е да постигнете редовно хранене през 3 – 4 часа. Закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря –  не пропускайте нито едно хранене. Точно за това ще ви помогне летния хранителен режим. Да, изисква се дисциплина от ваша страна, но тя може да се постигне лесно, имайки предвид предимствата описани по-горе и обръщайки мисленето си в положителен аспект.

„Извънредните ситуации“ – гости, парти, пътуване, ваканция са чести през лятото, но можете да се справите и с тях! Те са част от вашия живот и не трябва да ги избягвате или да се притеснявате, защото сте на диета. Не забравяйте, че това всъщност не е диета, а начин на живот! Малките прегрешения са напълно нормални и безобидни, стига да не са редовни.

Не се чувствайте ощетени, че спазвате хранителен режим през лятото, точно обратното – бъдете горди и щастливи от това, че сте направили правилен и здравословен избор за вашето тяло и вашия живот!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате тук.

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5