Пийте вода, за да сте в топ форма

вода

 

8 чаши вода на ден ще ви помогнат да сте в топ форма.

Въпреки че повечето от нас я приемат за даденост в ежедневието си, водата може да се окаже „вълшебната съставка“ за трайно отслабване.

Водата потиска апетита по естествен път и помага на тялото да разгражда складираните мазнини. Изследванията доказват, че намаленият прием на вода води до увеличаване на мастните натрупвания, а приемането на по-големи количества от ценната течност е пряка причина за намаляването им.

Обяснението е, че бъбреците не могат да функционират правилно без необходимото количество вода. Когато работата им е затруднена, част от нея се „прехвърля“ върху черния дроб. Една от основните задачи на черния дроб е да трансформира натрупаните мазнини в енергия за тялото, но зает с работата на бъбреците, той не успява да работи на пълен капацитет. Резултатът е, че той обменя по-малко количество мазнини, а останалата част от тях се трупат в тялото и отслабването спира.

Пиенето на достатъчно вода е най-добрият лек срещу задържането на вода в оргнаизма. Когато тялото получава по-малко вода, то се чувстава застрашено и започва да трупа запаси. Водата се съхранява в извънклетъчните пространства и това е причина за подути ходила, крака и ръце. Ако имате постоянни проблеми с задържането на вода, причината може да се крие в големите количества сол, които приемате. Тялото ви обработва натрия до определени количества. Колкото повече сол приемате, толкова повече вода ще задържа организма, за да я разтвори. Справянето с ненужната сол е лесно – пийте повече вода. Когато преминава през бъбреците, тя премахва излишното количество натрий.

Водата помага на мускулите да работят нормално – те са съставени от 70 % вода и са пряко зависими от количествата течност, които приемаме. Тя ни спасява и от увисналата кожа, която обикновено се появява след отслабване – свитите клетки се „поддържат“ от водата, която опъва кожата и я прави чиста, здрава  и еластична. Водата помага на тялото да се освободи от „отпадаците“. По време на отслабване тялото има нужда да се освободи от голямо количество  „отпадъци“- всички излишни мазнини трябва да се изхвърлят. И тук спасението е във водата, която допринася за премахването на отпадаците.

Колко вода е достатъчно?

Човек трябва да пие средно по 8 чаши вода дневно (200 мл.). Това е около литър и половина. Хората с наднормено тегло се нуждаят от повече вода – по една допълнителна чаша за всеки 10 килограма над нормата.
Количеството вода трябва да се увеличи и ако спортувате активно или времето е много горещо и сухо.
Когато тялото получава необходимата за нормалното си функциониране вода – то ще в перфектен баланс. Какво означава това?

–       Функциите на ендокринната жлеза се подобряват
–       Задържането на течности е облекчено, защото „складираната“ вода изчезва
–       По-големи количества мазнини се използват като енергия, защото черният дроб е свободен да ги обменя чрез метаболизъм
–       Естественото усещане за жажда се връща
–       Наблюдава се почти ежедневна загуба на чувството за глад

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Откъс
Пийте вода, за да сте в топ форма
Заглавие
Пийте вода, за да сте в топ форма
Описание
8 чаши вода на ден ще ви помогнат да сте в топ форма. Въпреки че повечето от нас я приемат за даденост в ежедневието си, водата може да се окаже „вълшебната съставка“ за трайно отслабване.
Автор
Издател
Топ Форма

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg