Хранене срещу целулит

 

Преди да ви разкрием тайните на храненето срещу целулит, проверете знанията си за портокаловата кожа с нашия кратък и информативен  тест:

Тест: Тайните на целулита

 
1 
2 
3 
4 
5 
6 
7 

 

 

Както най-вероятно вече сте разбрали и от теста, почти всяка жена страда от “портокалова кожа”, без значение дали е холивудска звезда, най-добрата ви приятелка или известна певица. “Портокаловата кожа” се появява при над 90% от жените, независимо от техните килограми. Въпреки че не съществува универсално решение за справяне с целулита, има доказани и работещи трикове в храненето и спорта, които правят чудеса, за да намалят неравната повърхност по кожата. Като специалисти по хранене, ви предлагаме няколко идеи какви храни да ядете и какви здравословни хранителни навици да възприемете, за да се справите с целулита.

Яжте повече сурови храни

Плодовете и зеленчуците са чудесни източници на фибри, а фибрите са основен “враг” на целулита. Те трябва да присъстват в големи количества в ежедневното ни меню – опитвайте да ги добавяте към всяко ястие. Фибрите подобряват състоянието на кожата, като я подмладяват и стягат, особено в проблемните зони с целулит.

Хранете се по план

Спазването на хранителен режим тренира мозъка ви, кога да очаква храна и кога не и това ви помага да спрете безразборното похапване между отделните хранения за деня. Именно в “малките” непланирани похапвания се крият големи проблеми, защото най-често те включват висококалорични храни, богати на захар. Захарта и тестените изделия от своя страна са основна причина за напълняване и отслабване еластичността на кожата.

Пийте много вода

Дехидратираната кожа е по-склонна към образуване на целулит. Опитвайте се да пиете по две чаши (от 200 мл) вода преди всяко хранене, за да можете лесно да си набавяте необходимото количество за деня – над литър и половина. Пиенето на достатъчно вода ще ви помогне да се преборите и със задържането на вода в организма, което е в пряка връзка с образуването на целулит.

Заредете организма си с витамин C и P

Включете в менюто си храни с високо съдържание на витамин C и P. Те влияят изключително позитивно на кожата, като повишават еластичността й заздравяват капилярите. По този начин кожата ни става по-малко склонна към образуване на целулит. Цитрусите, червените чушки, елдата и ягодите са чудесни източници на двата витамина.

Изключете от менюто си прекалено солените храни

Изключете от менюто си колбасите, чипса, консервите и всички прекалено солени храни. Прекомерната консумация на сол, е основна причина за задържане на вода в организма, която се складира в мастните клетки и те стават видими под формата на целулит. Солта е най-добрият приятел на целулита.

С балансирано хранене, подходящия за вас хранителен режим и повече движение може да постигнете много добри резултати в борбата срещу целулита, така че не се отказвайте, а бъдете постоянни и уверени в усилията си. Започнете промяната в храненето си още днес.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Откъс
Как да преборим целулита с храна
Заглавие
Как да преборим целулита с храна
Описание
От световните звезди до най-добрата ви приятелка почти всяка жена страда от целулит. "Портокаловата кожа" се появява при над 90% от жените, независимо от техните килограми.
Автор
Издател
Топ Форма

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg