skip to Main Content

#Хранителни съставки

Как да отслабна за лятото?

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

07.05.2021

Забравете за популярните масови диети

Ако искате това да е последната година, в която си задавате въпроса “Как да отслабван бързо за лятото?”, първото нещо, което е добре да направите, е да забравите за масовите диети. Те може да имат ефект, но неизбежно водят до краткотрайни резултати.

За да успеете да отслабнете завинаги, е нужно да промените начина си на хранене завинаги. Нужно е да превърнете балансираното, разнообразно и здравословно хранене в начин на живот. Това не е непосилна задача и не означава да се лишите напълно от удоволствието от похапването на някои не толкова здравословни храни. Как да го направите?

Започнете с режим, изготвен специално за вас. Режим, който ще е съобразен с вашето здравословно състояние, цели, хранителни предпочитания и начин на живот. Спазвайки го, постепенно ще започнете да се храните правилно.”Правилно” означава “редовно, качествено и умерено”.

Всеки човек е различен и няма общовалидна диета. Не се оставяйте да бъдете заблудени. Изберете режим, който е съобразен с вас самите и включва храните, които обичате.

Не гладувайте

Готови сте да изключите цели групи храни или да минете само на течности, за да отслабнете за лятото? Но какво ще стане след това? Отговорът ви е ясен, нали? Изтърпявате, сваляте килограми и сте доволни. За кратко. Много бързо, свалените килограми се връщат. Здравето се влошава. А търпението ни е изчерпано.

Тази година, опитайте да свалите излишните килограми без глад. Ако някоя диета ви кара да гладувате постоянно, то най-вероятно тя не е здравословна. Ако изключвате цели групи храни от менюто си, за сметка на прекомерна консумация на други, няма да се радвате на здравословни и дълготрайни резултати.

Да, вярно е, че понякога се налага да намалим драстично порциите си, ако искаме да свалим килограми, но това не означава, че трябва да гладуваме. Означава, че трябва да консумираме достатъчно за нас количество.

Индивидуалният хранителен режим ни помага да открием правилния начин на хранене, като се съобразява с посоченото здравословно състояние и начин на живот.

В началото може да ни се струва малко, но за седмица организмът ни свиква и вече не изпитваме глад. Научаваме се кое е подходящото количество храна за нас. Свикваме. И постепенно сваляме излишните килограми, като се храним достатъчно.

лятна диета

Не търсете бърз, а постоянен ефект

До лятото има още малко време, за което можете напълно здравословно да свалите излишните килограми, без да гладувате. Каква е тайната?

Тайната е в балансирания хранителен режим.

Препоръчителният начин за сваляне на килограми е бавно и стабилно – около 1-1,5 кг на седмица. Това е правилото на здравословно отслабване и ни помага да го постигнем контролирано, като задържим резултата, избягвайки йо-йо ефекта.

От един и три месеца са достатъчни, за да свалим излишните килограми. За шест месеца можем да изградим полезни хранителни навици и да започнем да се храним редовно, качествено и умерено.

Да, вярно е, можете да свалите 10 кг и за 10 дни с някоя от масовите, популярни диети.  Но какво се случва след това? Гладуваме за 10 дни или спазваме еднообразна и строга диета. Тя ни лишава от ценни хранителни вещества, изнервяме се, губим търпение, стресираме организма си, влошаваме здравето си и не научаваме нищо, освен да потискаме глада, докато сваляме килограми. След месец-два, йо-йо ефекта ни връхлита. Килограмите се връщат. Започваме отначало с някоя друга популярна диета за бързо отслабване…

Не бързайте.

Грижете се за здравето си! Тази година изберете да влезете във форма за лятото, като задържите постигнатия резултат завинаги, без да рискувате здравето си.

Сега можете да поръчате своята индивидуална програма с хранителен режим и личен профил на нашия уеб сайт с :

  • индивидуален хранителен режим, съставян всеки месец специално за Вас и съобразен с Вашия прогрес, хранителни предпочитания, начин на живот и конкретна цел
  • предложения с рецепти към менюто в режима
  • списък за пазаруване с храните и рецептите за седмицата
  • възможност да въвеждате мерките и да проследявате прогреса си
  • постоянна подкрепа от екипа ни през периода на програмата

Започнете сега, като попълните въпросника от тук >>

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top