skip to Main Content

#Хранителни съставки

Как да отслабна за лятото?

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

13.03.2017

Как да отслабна за лятото?

 

“Как да отслабна за лятото?” е въпрос, който обикновено започваме да си задаваме още през първите слънчеви дни на пролетта.

  • Преди да продължите, абонирайте се от тук за още полезни статии от нас и нашите специалисти на тема здраве, здравословно хранене и здравословно отслабване:

Най-често не предприемаме никакви стъпки в посока отслабване до месец юни, но въпросът продължава да ни и вълнува и дори малко да ни стресира. С настъпването на юни, вече сме изнервени и ядосани на себе си и най-често намаляваме сами храната си или започваме някоя драстична диета, за да свалим излишните килограми.

Понякога успяваме, понякога не, а след като се насладим на морето, се връщаме към предишното си хранене и към предишните килограми. И така – до следващата пролет…

Не ви ли се струва, че има нещо объркано в това? Нужно ли е да водим една и съща битка с килограмите всяка година?

Отговорите зависят изцяло от Вас. Защото изборът е във Ваши ръце.

Можете да започвате отначало всяка година или да свалите излишните килограми веднъж завинаги.

Ако избирате вторият вариант, продължете да четете.

Забравете за популярните масови диети

Най-вероятно вече си задавате познатия въпрос “Как да отслабна за лятото?”. Ако желаете това да е последната година, в която си го задавате, забравете за масовите диети

Те може да имат ефект, но водят до краткотрайни резултати.

За да успеете да отслабнете завинаги, е нужно да промените начина си на хранене завинаги. Нужно е да превърнете балансираното, разнообразно и здравословно хранене в начин на живот. Това не означава да се лишите напълно от удоволствието от похапването на някои не толкова здравословни храни. Как да го направите?

Започнете с режим, изготвен специално за вас. Режим, който ще е съобразен с вашето здравословно състояние, цели, хранителни предпочитания и начин на живот. Спазвайки такъв режим, Вие постепенно ще започнете да се храните правилно. А правилно означава редовно, качествено и умерено.

Всеки човек е различен и няма общовалидна диета. Не се оставяйте да бъдете заблудени. Изберете режим, който е съобразен в Вас самите.

Не гладувайте

Готови сте да изключите цели групи храни или да минете само на течности само и само да отслабнете за лятото? Но какво ще стане след това? Отговорът Ви е ясен, нали? Изтърпявате, сваляте килограми и сте доволни. За кратко. Много бързо свалените килограми се връщат. Здравето ни се влошава. А търпението ни е изчерпано.

Тази година, опитайте да свалите излишните килограми без глад. Ако някоя диета Ви кара да гладувате постоянно, то най-вероятно тя не е здравословна. Ако изключвате цели групи храни от менюто си, за сметка на прекомерна консумация на други – това също, най-вероятно не води до здравословни резултати.

Да, вярно е, че понякога се налага да намалим драстично порциите си, ако искаме да свалим килограми, но това не означава, че трябва да гладуваме. Означава, че трябва да консумираме  достатъчното за нас количество.  Индивидуалният хранителен режим ни помага да открием кое е подходящото за нас количество, като се съобразява с нашето здравословно състояние и начин на живот.

В началото може да ни се струва малко, но за една седмица организмът ни свиква и вече не изпитваме глад. Научаваме се кое е подходящото количество храна за нас. Свикваме. И постепенно сваляме излишните килограми, като се храним достатъчно.

Не търсете бърз, а постоянен ефект

До лятото остават няколко месеца. За този период можете напълно здравословно да свалите излишните килограма. Без да гладувате. Като консумирате храните, които обичате. Като не се лишавате от нищо. И най-важното – докато се учите как да се храните правилно. Бъдете сигурни, че тези излишни килограма няма да се върнат.

Къде е тайната?

Тайната е в балансирания хранителен режим, изготвен специално за Вас.

Препоръчителният начин за сваляне на килограми е бавно и стабилно – около 1-1,5 кг на седмица. Това е правилото на здравословното отслабване и ни помага да отслабнем контролирано и да задържим желаните килограми, избягвайки йо-йо ефекта.

3 месеца са достатъчни да свалим излишните килограми, а 6 месеца – да изградим полезни хранителни навици и да започнем да се храним редовно, качествено и умерено. Ще свалим излишните килограми без глад, а с балансиран хранителен режим. Ще подобрим здравословното си състояние. През тези 6 месеца ще се научим да се храним правилно и правилното хранене ще се превърне в рутина. Свалените килограми няма да се върнат. За тази промяна са ни нужни само 6 месеца. Бавно ли ви се струва това?

Да, вярно е че можете да свалите 10 кг и за 10 дни с някоя от масовите популярни диети.  Но какво се случва след това? Случва се следното – гладуваме 10 дни или спазваме еднообразна и строга диета, която ни лишава от ценни вещества, изнервяме се, губим търпение, стресираме организма си, влошаваме здравето си, не научаваме нищо, освен да потискаме глада, сваляме килограмите. След месец-два йо-йо ефекта ни връхлита. Килограмите се връщат. Започваме отначало с някоя друга популярна диета за бързо отслабване…

В този случай поговорката „Който бърза, стига бавно“ е точно на място.

Не бързайте.

Грижете се за здравето си. Тази година изберете не само да влезете във форма за лятото, но и да задържите постигнатото с индивидуална 6-месечна програма. По-лесно е. И е завинаги.

Сега можете да се възползвате и от  нашия специален код за 20% отстъпка при поръчка на 6-месечна програма. Код: NOVOAZ19 използвайте при поръчка тук>>

С този код, получавате достъп за 6 месеца до своя личен профил на нашия уеб сайт, където ще имате:

  • нов индивидуален хранителен режим, всеки месец , съставен специално за Вас, съобразен с Вашия прогрес, хранителни предпочитания, с начина Ви на живот и конкретните Ви цели
  • предложения с рецепти към храните в режима Ви, за всеки ден
  • списък за пазаруване с храните и рецептите за седмицата
  • възможност да въвеждате мерките си и да проследявате прогреса си
  • постоянна подкрепа от екипа ни през целия период на програмата

Цената с код за отстъпка за 6-месечната програма  е: 144лв. – спестявате 96 лв. или цена от 24 лв. месечно – вместо 40 лв. месечно.

За да се възползвате, при поръчка, въведете код: NOVOAZ19 Започнете сега като попълните въпросника от тук >>

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…

Прочети още

МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…

Прочети още
Back To Top