skip to Main Content

#Хранителни съставки

Как да отслабна за лятото?

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

07.05.2021

 

Вече започваме да си мечтаем за лятото и неизбежно за повечето от нас възниква въпроса: “Как да вляза във форма – бързо и лесно?”

  • Преди да продължите, абонирайте се от тук за още полезни статии от нас и нашите специалисти на тема здраве, здравословно хранене и здравословно отслабване:

Най-често не предприемаме никакви стъпки в посока отслабване до месец юни, но въпросът продължава да ни и вълнува и дори малко да ни стресира. С настъпването на юни, вече сме изнервени и ядосани на себе си и най-често намаляваме сами храната си или започваме някоя драстична диета, за да свалим бързо излишните килограми.

Понякога успяваме, понякога не, а след като се насладим на морето, се връщаме към предишното си хранене и към предишните килограми. И така – до следващата пролет…

Не ви ли се струва, че има нещо объркано в това? Нужно ли е да водим една и съща битка с килограмите всяка година?

Можете да започвате отначало всяка година или да свалите излишните килограми веднъж завинаги. Ако избирате вторият вариант, тази статия е за вас.

лятна диета

Забравете за популярните масови диети

Ако искате това да е последната година, в която си задавате въпроса “Как да отслабван бързо за лятото?”, първото нещо, което е добре да направите, е да забравите за масовите диети. Те може да имат ефект, но неизбежно водят до краткотрайни резултати.

За да успеете да отслабнете завинаги, е нужно да промените начина си на хранене завинаги. Нужно е да превърнете балансираното, разнообразно и здравословно хранене в начин на живот. Това не е непосилна задача и не означава да се лишите напълно от удоволствието от похапването на някои не толкова здравословни храни. Как да го направите?

Започнете с режим, изготвен специално за вас. Режим, който ще е съобразен с вашето здравословно състояние, цели, хранителни предпочитания и начин на живот. Спазвайки такъв режим, постепенно ще започнете да се храните правилно. А правилно означава редовно, качествено и умерено.

Всеки човек е различен и няма общовалидна диета. Не се оставяйте да бъдете заблудени. Изберете режим, който е съобразен с вас самите и включва храните, които обичате.

Не гладувайте

Готови сте да изключите цели групи храни или да минете само на течности само и само да отслабнете за лятото? Но какво ще стане след това? Отговорът ви е ясен, нали? Изтърпявате, сваляте килограми и сте доволни. За кратко. Много бързо свалените килограми се връщат. Здравето се влошава. А търпението ни е изчерпано.

Тази година, опитайте да свалите излишните килограми без глад. Ако някоя диета ви кара да гладувате постоянно, то най-вероятно тя не е здравословна. Ако изключвате цели групи храни от менюто си, за сметка на прекомерна консумация на други – това също, най-вероятно не води до здравословни и дълготрайни резултати.

Да, вярно е, че понякога се налага да намалим драстично порциите си, ако искаме да свалим килограми, но това не означава, че трябва да гладуваме. Означава, че трябва да консумираме  достатъчното за нас количество.

Индивидуалният хранителен режим ни помага да открием кое е подходящото за нас количество, като се съобразява с нашето здравословно състояние и начин на живот.

В началото може да ни се струва малко, но за една седмица организмът ни свиква и вече не изпитваме глад. Научаваме се кое е подходящото количество храна за нас. Свикваме. И постепенно сваляме излишните килограми, като се храним достатъчно.

Не търсете бърз, а постоянен ефект

До лятото има още малко време, за което можете напълно здравословно да свалите излишните килограми, без да гладувате. Къде е тайната?

Тайната е в балансирания хранителен режим.

Препоръчителният начин за сваляне на килограми е бавно и стабилно – около 1-1,5 кг на седмица. Това е правилото на здравословното отслабване и ни помага да отслабнем контролирано и да задържим желаните килограми, избягвайки йо-йо ефекта.

Между един и три месеца са достатъчни да свалим излишните килограми, а за шест месеца моежм да изградим полезни хранителни навици и да започнем да се храним редовно, качествено и умерено.

Да, вярно е че можете да свалите 10 кг и за 10 дни с някоя от масовите популярни диети.  Но какво се случва след това? Случва се следното – гладуваме 10 дни или спазваме еднообразна и строга диета, която ни лишава от ценни вещества, изнервяме се, губим търпение, стресираме организма си, влошаваме здравето си, не научаваме нищо, освен да потискаме глада, сваляме килограмите. След месец-два йо-йо ефекта ни връхлита. Килограмите се връщат. Започваме отначало с някоя друга популярна диета за бързо отслабване…

Не бързайте.

Грижете се за здравето си. Тази година изберете не само да влезете във форма за лятото, но и да задържите постигнатото завинаги, без да рискувате здравето си.

Сега можете да се възползвате и от  нашия специален код за 20% отстъпка при поръчка на едномесечна програма. Код: NOVOAZ21 използвайте при поръчка тук>>

С този код, получавате достъп до своя личен профил на нашия уеб сайт, където ще имате:

  • индивидуален хранителен режим, съставен специално за Вас, съобразен с Вашия прогрес, хранителни предпочитания, с начина Ви на живот и конкретните ви цели
  • предложения с рецепти към храните в режима, за всеки ден
  • списък за пазаруване с храните и рецептите за седмицата
  • възможност да въвеждате мерките си и да проследявате прогреса си
  • постоянна подкрепа от екипа ни през периода на програмата

Цената с код за отстъпка за едномесечната програма  е: 32 лв.

За да се възползвате, при поръчка, въведете код: NOVOAZ21 Започнете сега като попълните въпросника от тук >>

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Вече започваме да си мечтаем за лятото и неизбежно за повечето от нас възниква въпроса: “Как да вляза във форма – бързо и лесно?” Най-често не предприемаме никакви стъпки в посока отслабване до месец юни, но въпросът продължава да…

Прочети още

Как да не залича всичко постигнато за 3 дни? Как да не кача килограми по време на празниците?  Ако и вие, както много наши клиенти, се притеснявате да не качите килограми по време на предстоящите празници, тази статия е точно…

Прочети още
Back To Top