Най-добрата диета за мъже

Най-добрата диета за мъже

Чудите се коя е най-добрата диета за мъже? Отговорът е еднозначен – правилното хранене. 

Готови ли сте да се разделите с вредните си хранителни навици? Приготвили сме ви 5 съвета, които ще ви помогнат да подобрите храненето си и съответно здравето, настроението и външния си вид. Добрата новина е, че мъжете отслабват по-бързо и по-лесно от жените, така че с малко усилия, можете да постигнете големи резултати.

Започнете да се храните редовно

Редовното хранене представлява 60% от правилния хранителен режим. Започнете промяната като опитате да се храните през интервали от 3-4 часа. Не пропускайте хранене. Това ще ви помогне да ускорите метаболизма си, а този процес е предшественик на горенето на мазнини. Редовното хранене и минимална физическа активност ви гарантират намаляване на обиколката около пъпа. Разбира се важно е да избирате правилно качеството и количеството на храната, която консумирате. Затова и нашите специалисти изготвят индивидуалните режими за нашите клиенти, базирайки се на индивидуален въпросник, който включва не само целите, но и здравословното ви състояние, физическата ви активност, възрастта и още други фактори, които имат значение при определяне на точните количества. Вижте въпросника >>

Поставете основите на правилното хранене

Има няколко всесилни правила:

  • яжте повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни;
  • включвайте риба в менюто си поне два пъти седмично;
  • ограничете прекалено мазните храни;
  • избирайте натурални, непреработени храни;
  • изключете пържените храни от менюто си;
  • намалете солта и захарта;
  • не препълвайте чинията си – ще се чувствате по-добре и вие го знаете.

Може да ви звучат като клишета, но това са основните неща, които трябва да усвоите, за да започнете да сваляте килограми или да подобрите здравословното си състояние и да сте в топ форма.

Ако успеете да превърнете този начин на хранене в навик, ще постигнете целта си неусетно. Нужни са ви около три месеца усилие, за да направите здравословното хранене навик. Ще ви е най-лесно, ако през този период се придържате към режим, изготвен специално за вас. Вижте повече за нашите програми и защо работят от тук.

Разнообразявайте менюто си с нови храни

Не се колебайте да импровизирате с нови за вас храни, като киноа, елда или дори печени моркови. По този начин едновременно ще се изненадвате от нови вкусове и ще си набавяте необходимите разнообразни хранителни вещества.

Ако хапвате ограничен спектър от храни, дори и да са полезни за вас, има риск да страдате от дефицит на определени витамини и минерали, а това значително намалява енергията. Режимите, които нашите специалисти изготвят са балансирани и разнообразни, за да не се лишавате от ценни хранителни вещества. В същото време, те включват само храните, които сте посочили, че обичате. Вижте различните ни програми >>

Раздвижете се

Дори минимално увеличаване на ежедневната ви физическа активност, ще окаже позитивно влияние върху свалянето на килограми. Бъдете креативни. Фитнесът не е единственият вариант за повишаване на физическата активност. Ходете пеша, карайте колело, ползвайте стълбите, бягайте в парка, запишете се на бокс…вариантите са безброй.

Не търсете светкавични ефекти

Препоръчителният начин за сваляне на килограми е бавно и стабилно – около 1-1,5 кг на седмица. Това е правилото на здравословното отслабване, което ние в Топ Форма спазваме. Това помага на нашите клиенти  да отслабват контролирано и да задържат желаните килограми, избягвайки йо-йо ефекта.

Ако имате да свалите 10 кг и искате да отслабнете здравословно, ще са ви нужни  около 2 -3 месеца. Това време е достатъчно да се разделите с вредните си хранителни навици и да започнете да се храните редовно, качествено и умерено. Ще свалите излишните килограми без глад, а с балансиран хранителен режим. Ще подобрите здравословното си състояние. През тези 2-3 месеца ще се научите да се храните правилно и правилното за вас хранене ще се превърне в рутина. Свалените килограми няма да се върнат. За тази промяна са ви нужни само 2-3 месеца. Бавно ли ви се струва това?

Нека сега да се замислим какво се случва, ако свалите тези 10 кг за 20 дни с някоя популярна диета. Случва се следното – гладувате 20 дни, изнервяте се, губите търпение, стресирате организма си, влошавате здравето си, не научавате нищо, освен да потискате глада, сваляте килограмите. След месец-два йо-йо ефектът ви връхлита. Килограмите се връщат. Започвате отначало с някоя друга популярна диета за бързо отслабване… В този случай поговорката „Който бърза, стига бавно“ е точно на място. Не бързайте.

Погрижете се за здравето си. Изберете здравословен начин за отслабване. По-лесно е. Ако искате да влезете във форма трайно и здравословно, ние можем да ви помогнем. Научете повече за нашите програми от тук>>.

Свалянето на килограми ще подобри живота ви

Свалянето на килограми ще ви зареди с енергия и ще ви помогне да подобрите здравето и живота си.

Не е за пропускане и фактът, че 10% намаляване на телесното тегло, увеличава потентността с 30%. Имайте предвид, че и обратното е валидно. Никога не е късно да се промените. Защо не започнете още днес? Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук. 

 

*Националния статистически институт (НСИ)
** Journal of Nutrition Education and Behavior

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5