skip to Main Content

#Хранителни съставки

Най-полезните комбинации храни

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

10.10.2017

Най-полезните комбинации храни

Комбинирането на определени храни допринася за подобряване на полезните свойства на всяка една от тях. Този ефект е известен като хранителна синергия.

  • Преди да продължите, абонирайте се от тук за още полезни статии от нас и нашите специалисти на тема здраве, здравословно хранене и здравословно отслабване:

Предлагаме ви 3 комбинации, с които да разнообразите и обогатите здравословното си меню:  

Спанак и лимон

Спанакът, който съдържа значително количество желязо, става още по-полезен за здравето, когато се овкуси със сок от лимон. Лимонът спомага за по-доброто усвояване на желязото от организма.

Домати и зехтин

Доматите са чудесен източник на мощния антиоксидант ликопен. Тъй като ликопенът е мастно-разтворим, нашето тяло го абсорбира по-лесно, ако консумираме доматите с малко зехтин. Зехтинът от своя страна е полезна за сърцето мазнина. В режимите на Топ Форма се препоръчва добавянето на 1 ч.л. зехтин към обяда и вечерята.

Риба и къри

Честата употреба на къри предпазва от напълняване,  укрепва имунната система спомага за усвояване на храната и пречиства от токсините.  Полезните свойства на рибата са всеизвестни, като тя е основен източник на жизненоважните омега 3 мастни киселини. Нетрадиционната комбинация между кърито и рибата засилва положителните им ефекти върху организма и понижава значително риска от ракови заболявания.

Експериментирайте с комбинациите на храни в менюто си! Ако се затруднявате да комбинирате правилно храните, можете да си поръчате индивидуален хранителен режим от тук.

 

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top