Най-полезните комбинации храни

комбинации храни

Комбинирането на определени храни допринася за подобряване на полезните свойства на всяка една от тях. Този ефект е известен като хранителна синергия.

Предлагаме ви 3 комбинации, с които да разнообразите и обогатите здравословното си меню:  

Спанак и лимон

Спанакът, който съдържа значително количество желязо, става още по-полезен за здравето, когато се овкуси със сок от лимон. Лимонът спомага за по-доброто усвояване на желязото от организма.

Домати и зехтин

Доматите са чудесен източник на мощния антиоксидант ликопен. Тъй като ликопенът е мастно-разтворим, нашето тяло го абсорбира по-лесно, ако консумираме доматите с малко зехтин. Зехтинът от своя страна е полезна за сърцето мазнина. В режимите на Топ Форма се препоръчва добавянето на 1 ч.л. зехтин към обяда и вечерята.

Риба и къри

Честата употреба на къри предпазва от напълняване,  укрепва имунната система спомага за усвояване на храната и пречиства от токсините.  Полезните свойства на рибата са всеизвестни, като тя е основен източник на жизненоважните омега 3 мастни киселини. Нетрадиционната комбинация между кърито и рибата засилва положителните им ефекти върху организма и понижава значително риска от ракови заболявания.

Експериментирайте с комбинациите на храни в менюто си! Ако се затруднявате да комбинирате правилно храните, можете да си поръчате индивидуален хранителен режим от тук.

 

 

Откъс
По-добри заедно
Заглавие
По-добри заедно
Описание
Комбинирането на определени двойки храни допринася за подобряване на полезните свойства на всяка една от тях. Този ефект е известен като хранителна синергия.
Автор
Издател
Топ Форма

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg