skip to Main Content

#Хранителни съставки

Негативните мисли, които ни пречат да отслабнем и как да ги преодолеем

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

03.08.2020

Негативните мисли, които ни пречат да отслабнем и как да ги преодолеем
По пътя към перфектната фигура често сами си създаваме препятствия. Вижте как да се справите с някои от най-често срещаните негативните мисли, които саботират режима ви.
  • Преди да продължите, абонирайте се от тук за още полезни статии от нас и нашите специалисти на тема здраве, здравословно хранене и здравословно отслабване:

Черно-бяло мислене

Представете си следната ситуация: Спазвали сте режим през последните 2 седмици и сте се справили чудесно. Една събота вечер празнувате рождения ден на приятел и сте се насладили на парче торта. Това малко нарушение ви разочарова толкова много, че по-късно, решавате да хапнете пица, мислейки, че така или иначе сте нарушили диетата.

Какво можете да направите? Едно парче торта няма да саботира прогреса ви по същия начин, по който една салата няма да създаде здравословни навици за цял живот. Опитайте се да избягвате начина на мислене “Всичко или нищо” и се стремете към постигането на златната среда. Спомнете си за всичките положени усилия, за да стигнете там където сте сега, и не позволявайте на едно малко прегрешение да се превърне в начин на живот. Насладили сте се на вкусно парче торта, не трябва да я приемате като фатална грешка, не се обвинявайте и просто се върнете към спазването на режима.

Сравнявате се с други хора

В борбата с килограмите, много хора са склонни да мислят, че никой не полага толкова много усилия, колкото те самите. Могат дори да се сравнят с някоя позната, която е слаба, но яде всичко. Това естествено води до демотивация и обезкуражаване.

Какво можете да направите? Хората, с които се сравнявате, водят собствена борба – вероятно не знаете какво се случва зад кулисите. Най-важното е да запомним, че тялото ни е уникално и знае най-добре какво е подходящо за нас. Различни тела означават различни хранителни нужди. Вместо да сравнявате себе си с другите, което е психологически капан, фокусирайте се върху собственото си пътуване към желаното тегло. Ние сме тук, за да ви помогнем да откриете своя начин на хранене и да го превърнете в начин на живот. По този начин няма да се налага да започвате нова диета всеки месец и да живеете в омагьосан кръг. Всеки, който спазва индивидуален режим от Топ Форма знае, че може по всяко време да зададе въпрос и да получи подкрепа.

Позволявате на кантара да играе с вашите чувства

Кантарът е създаден, за да ни помага да проследяваме прогреса си, а не за да го превръщаме в стресираща рутина. Най-вероятно сте склонни да проверявате теглото си всеки ден (или дори няколко пъти на ден), което може да намали значително ентусиазма ви при постигане на целта. Теглото може да варира с до 3 килограма дневно, а постоянното претегляне може да превърне този полезен инструмент в травматично изживяване.

Какво можете да направите? Има толкова много начини за проследяване на прогреса. Вашите мерки са по-добър показател: обръщате ли им внимание? 1 см е равен на около 1 кг. мазнини. Фокусирайте се върху обиколките и върху начина по който се чувствате в дрехите си – ще бъдете много по-щастливи да почувствате доказателствата за промяна на собствената кожа, отколкото да виждате числото на кантара. Обърнете внимание на това как сте се чувствали наскоро -най-вероятно ще забележите, че се чувствате по-енергични, по-малко подути, по-добре спите или че настроението ви се е подобрило значително. Опитайте се да се измервате на кантара веднъж седмично. По този начин ще избегнете стреса, един от най-големите врагове на отслабването, и ще бъдете по-позитивни.  На всички наши клиенти препоръчваме да въвеждат редовно прогреса в личния си профил, което помага на нашите специалисти да са наясно с промените свързани теглото им. Повече за нашите програми и какво получавате в личния си профил можете да видите и тук>>

Мислите да се откажете при застой в диетата

Когато виждате, че числото на кантара не намалява, особено когато са минали 2 седмици или повече, а вие сте дали най-доброто от себе си… Това, разбира се, е изключително неприятно. Започвате да се съмнявате в себе си, в собствените си способности, в режима … и се питате дали има смисъл да продължавате. Накрая мислите да се откажете.

Какво да направите? Застоят е нормално явление в процеса на отслабване – всеки който е спазвал режим го е изпитал в някакъв момент. Истината е, че килограмите, които се опитваме да свалим, са се натрупвали с години и отслабването отнема време. Бъдете доволни от себе си и от факта, че се грижите за тялото си. Продължете да работите върху здравословните си хранителни навици. Когато усетите и най-малкия импулс да се откажете, пишете ни. Ние ще ви помогнем да откриете причината за достигане на платото при отслабването и ще ви дадем подходящо решение. Не забравяйте, че нашият екип не само ще отговори на вашите въпроси свързани с режима, но и ще ви подкрепи и мотивира – възползвайте се от постоянната ни подкрепа и споделете с нас всичко което ви притеснява в личния си профил. Ако все още нямате програма с индивидуален хранителен режим, попълнете въпросника и започнете, не отлагайте повече. Към въпросника за поръчка на програма >>

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top