skip to Main Content

#Хранителни съставки

Отслабването за лятото започва през февруари

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

01.12.2017     Последна актуализация: 13.01.2021

отслабване за лятото

 

Въпросът „Как да отслабна за лятото?“, който почти всеки от нас си задава всяка година,  е подвеждащ и объркващ. За да успеем наистина да изпълним заветната цел, би трябвало да се запитаме не как, а кога. Правилният въпрос е „Кога да започна да отслабвам за лятото?“.

  • Преди да продължите, абонирайте се от тук за още полезни статии от нас и нашите специалисти на тема здраве, здравословно хранене и здравословно отслабване:

Веднага ви отговаряме. Най-лесно ще постигнете желаното отслабване за лятото, ако започнете през февруари или поне шест месеца предварително.

Да, точно така, ако започнете още сега, до юли месец може да редуцирате значително теглото си, в зависимост от индивидуалните си цели, здравословно състояние и настоящи килограми. И не само това. Ще свалите тези килограми без глад, без да стресирате организма си и без особени усилия. Всичко, което е нужно, е да спазвате правилния точно за вас индивидуален хранителен режим.

Ако в началото на всяко лято започвате да се стресирате как да свалите излишните килограми, решението е лесно – не чакайте до лятото!

Дори да желаете да свалите по-малко килограми, пак ще ви е по-лесно да го направите, стартирайки поне шест месеца преди времето за море.

Предимствата на „бавното отслабване“

Предимствата да започнете да влизате във форма за лятото, още от февруари, са многобройни, но основните са:

  • Няма да гладувате, а ще се храните балансирано и с точните за вас количества храна.
  • Няма да стресирате организма си, сваляйки много килограми за кратък период, а ще можете да се придържате към правилата на здравословното отслабване и да сваляте около килограм, килограм и половина на седмица. Това ще ни помогне да отслабнем контролирано и да задържим желаните килограми, избягвайки йо-йо ефекта.
  • Ще се научите да се храните правилно – спазвайки подходящия за вас хранителен режим, за период от шест месеца, ще успеете да усвоите правилни хранителни навици. Правилното хранене ще стане част от вашия начин на живот и постигайки желаните килограми, ще знаете как да ги задържите.
  • Ще подобрите здравословното си състояние 

Трайното отслабване не се постига с масова диета

Ако желаете това да е последната година, в която си  задавате въпроса „Как да отслабна за лятото?“, забравете за масовите диети. Те водят до краткотрайни резултати. За да успеете да отслабнете завинаги, е нужно да промените начина си на хранене. Нужно е да започнете да се храните правилно. Как да го направите?

Започнете с режим, изготвен специално за вас. Режим, който ще е съобразен с вашето здравословно състояние, цели, хранителни предпочитания и начин на живот. Спазвайки такъв режим, вие постепенно ще започнете да се храните правилно. А правилно означава редовно, качествено и умерено. Всеки човек е различен и няма общовалидна диета. Не се оставяйте да бъдете заблудени. Изберете режим, който е съобразен в вас самите.

Нужно ли е да водим една и съща битка с килограмите всяка година?

Отговорът на този въпрос зависи изцяло от вас. Защото изборът е във ваши ръце.

Можете да започвате отначало всяка година или да свалите излишните килограми веднъж завинаги.

Започнете сега!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top