skip to Main Content

#Хранителни съставки

Подправки за отслабване

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

27.09.2016

подправки отслабване

 

Подправки за отслабване ? Дали можем да свалим килограми, като просто добавим определени подправки към менюто си?

  • Преди да продължите, абонирайте се от тук за още полезни статии от нас и нашите специалисти на тема здраве, здравословно хранене и здравословно отслабване:

Най-добрият начин за сваляне на излишните килограми, веднъж завинаги, е подходящият хранителен режим. Съществуват обаче определени продукти, които са естествени помощници в борбата с килограмите. Достатъчно е да приемате по една супена лъжица от така наречените подправки за отслабване, за да дадете на тялото си всичко, от което се нуждае, когато е в режим на отслабване. Това не са магически хапчета или прахчета – това са храни, които най-вероятно имате в своята кухня. Вижте кои са те. И разберете как да ги използвате, за да постигнете по-лесно и бързо желаното тегло:

1 с.л. натурален мед за храносмилателни ензими

Медът съдържа ензими и антиоксиданти, които са изключително полезни за организма.  За съжаление те не присъстват в обработения мед, който е най-разпространен в търговската мрежа. Броят на ензимите в натуралния (необработен) мед е невероятно голям – хиляди различни ензими, които помагат на храносмилателната система да бъде в изправност.

Как работи: Добре работещата и здрава храносмилателна система е основна предпоставка за постигане на перфектните килограми. Храносмилателните ензими и антиоксиданти в натуралния мед поддържат храносмилателната система и организма като цяло. По този начин ви помагат да отслабнете без много усилия, стига да спазвате подходящия за вас хранителен режим.

1 с.л. мащерка за антиоксиданти и витамини

Шансовете да приемате по една супена лъжица от нещо, чийто вкус не харесвате, са много малки. В случая с мащерката – можете да използвате тази подправка при готвене или под формата на чай, за да подпомогнете процеса на отслабване.
Мащерката е много подходяща за по-сухи меса като пилешки или пуешки гърди.  Доброто овкусяване на тези богати на протеин и подходящи за всеки здравословен хранителен режим меса, е много важно! Благодарение на него ще  можете да ги хапвате с удоволствие, а не като неприятно задължение.

Как работи: Мащерката не е само ароматна подправка – тя е богат източник на жизненоважни за здравината на клетките антиоксиданти, витамини и минерали. Те им помагат да се справят със стреса на организма, настъпващ при отслабване. Мащерката е също и диуритик, благоприятстващ изхвърлянето на задържаната в тялото вода и токсини. Поради тези причини тя си е спечелила славата на подправка за отслабване.

1 с.л. куркума за антиоксиданти

Куркумата е често използвана в индийската кухня подправка, но за съжаление все още не е успяла да си намери подобаващо място в Европа. Тя е лесно разпознаваема благодарение на ярко жълтия си цвят и специфичен аромат. Куркумата е богат източник на антиоксиданти и съответно силен помощник в борбата с излишните килограми.
Можете да я използвате при готвене или за чай. Само добавете топла вода и бъркайте докато подправката се разтвори напълно. Най-лесният начин да приемате повече куркума е да я добавяте към леки меса като телешко или пилешки гърди. Тя има способността да оцвети апетитно всяко ястие и да му придаде чудесен вкус. Куркумата лесно се комбинира с други подправки.

Как работи: Куркумата е все още малко известна със способността си да подпомага отслабването, но силата й всъщност е голяма. Тя има антивъзпалително действие и успокоява болките в тялото. Дава ви сила и желание да сте физически активни и това води до бързо отслабване, когато спазвате подходящия за вас хранителен режим.

1 с.л. канела за минерали и фибри

Канелата не е само ароматна подправка, която прави десертите неустоими. Тя е помощник, който е желателно да включите в цялостната си програма програма за отслабване. Канелата може да е силен съюзник в борбата с килограмите, когато я използвате правилно.  Една добре известна и работеща комбинация, подпомагаща отслабването е мед с канела. Смесете по една супена лъжица от двете с топла вода и получавате нещо като чай, който можете да пиете през целия ден, за да подпомогне хранителния ви режим за отслабване.

Как работи: Канелата съдържа минерали, от които тялото ви се нуждае всеки един ден и е изненадващо богат източник на фибри. Помагайки ви да си осигурите нужното за деня количество фибри, една супена лъжица канела на ден се превръща в средство да поддържане на перфектното тегло или за неговото постигане.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top