Семейно отслабване – предизвикателствата

 

Според някои проучвания, съществува пряка зависимост между наднорменото тегло и дългогодишното съжителство с интимен партньор. Това не означава, че трябва да избягвате дългогодишните връзки, за да се грижите за линията си. Можете да сте в топ форма и в топ връзка едновременно! Всичко зависи от вас.

Ако все пак мислите, че спокойствието на семейния живот се отразява върху фигурите и на двама ви – никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми или с други думи да започнете съвместна диета, заедно с половинката си!

Да започнеш диета заедно с любимия може да има много предимства. Но има и предизвикателства, за които е добре да сте подготвени предварително. Дори и като двойка да сте единодушни по отношение на храненето и физическата активност, вие и партньорът ви можете да се окажете по различно време в различни ситуации, които да са изпитание за волята и за успеха на всеки един.

Мъжете и жените отслабват различно

Трябва да сте наясно, че мъжете и жените отслабват с различна бързина поради биологичните си разлики. Чисто физиологически на жената и е нужно малко повече време, за да се пребори с излишните килограми, отколкото на мъжа. Това в еднаква степен важи и за задържането на желаните килограми. При мъжете поддържането на теглото е по-лесно.

Тези разлики естествено са строго индивидуални и са само част от множеството фактори за успех. Не се ядосвайте! Подходете с разбиране и не позволявайте това да стане причина за скандал между вас!

Не сравнявайте постиженията си – подкрепяйте се

Следващият път, когато с партньорът ви се наредите пред кантара, не сравнявайте постиженията си.

Не забравяйте, че мъжете имат повече мускули, които спомагат за по-бързия им метаболизъм. Затова те могат да си позволят да похапват повече, дори и по време на режим. В същото време, отслабването при жените не винаги се отразава толкова бързо на кантара, както при мъжете.

Когато губим тегло, част от него се състои от вода. Мъжете имат по-голяма концентрация на вода в телата си, затова те започват да свалят килограмите по-бързо от половинките си. Например, жените пред менопауза са по-склонни към големи колебания в килограмите, поради разликите в загубата и покачването на водата в организма им.

Затова, ако сте жена и си партнирате в отслабването с любимия, опитайте се да не се разочаровате ако той започне да сваля излишните килограми по-лесно и по-бързо от вас. Поставете си свои собствени цели и се придържайте към тях. Опитайте се да се подкрепяте един друг, без да правите сравнения.

Ако партньорът ви не ви подкрепя – не се отказвайте

Да получаваш подкрепа от приятел, особено ако това е любимия човек, често помага в борбата с излишните килограми. Какво обаче се случва в моментите, когато ти си готова за промяна към по- добро, но партньорът ти не споделя целите ти и отказва да участва в твоето начинание?

Двойките най-често се хранят в комфорта на рутина, изграждана години наред съвместен живот. Ако един от членовете на семейството се опита да наруши тази рутина, това със сигурност води до дискомфорт у другия. Всяка промяна в начина на живот може да е причина за страх и раздразнителност.

Какво е решението? Най-важното е да останете верни на себе си и да преследвате целта си. Можете да поканите любимия си да се присъедини и заедно да вървите към промяната, но не може да му налагате това насила. 

Фокусирайте се върху собствения си прогрес

Ако твърдо сте решили да свалите килограми и да започнете да се храните здравословно, но партньорът ви не желае да участва активно, то със сигурност е добре да се придържате към следните съвети:

  • Поговорете с партньора си за своите плановете и  потърсете неговата  подкрепа.
  • Бъдете отговорни единствено за себе си.
  • Фокусирайте се върху собствения си прогрес. Не позволявайте навиците на партньора ви да бъдат причина за вашия неуспех.
  • Не се оплаквайте! Вие сами сте избрали пътя към промяната и той не винаги е лесен, но пък си заслужава усилията.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате тук.

Ако и вие и партньорът ви сте решили заедно да направите здравословна промяна на хранителните си навици, ние можем да ви помогнем. Пишете ни на info@topforma.bg , за изготвяне на семеен хранителен режим.

 

Откъс
С любов срещу излишните килограми
Заглавие
С любов срещу излишните килограми
Описание
Според някои проучвания, съществува пряка зависимост между наднорменото тегло и дългогодишното съжителство с романтичен партньор. Това не означава, че трябва да избягвате дългогодишните връзки, за да се грижите за линията си. Можете да сте в топ форма и в топ връзка едновременно!
Автор
Издател
Топ Форма

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg