skip to Main Content

#Хранителни съставки

Здравословно отслабване — по-лесният начин

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

20.09.2016

Подари си промяна

Както и самата фраза подсказва, здравословно е отслабването, което не вреди на здравето. И не само това – то води до подобряване на здравословното ни състояние. Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на  бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло.  Истината е съвсем различна. Вижте защо здравословното отслабване е по-лесният начин за сваляне на килограми:

При здравословното отслабване няма глад

  • Преди да продължите, абонирайте се от тук за още полезни статии от нас и нашите специалисти на тема здраве, здравословно хранене и здравословно отслабване:

Ако някоя диета ви кара да гладувате, най-вероятно тя не е здравословна. Гладуването не е полезно, прочетете повече тук.

Да, вярно е, че понякога се налага да намалим драстично порциите си, ако искаме да свалим килограми, но това не означава, че трябва да гладуваме. Означава, че трябва да консумираме  достатъчното за нас количество. Здравословният хранителен режим включва именно това количество, което е  съобразено и с нашето здравословно състояние и начин на живот. Ето защо нашите специалисти изготвят индивидуалните режим за нашите клиенти, базирайки се на индивидуален въпросник, който включва не само целите, но и здравословното ви състояние, физическата ви активност, възрастта и още други фактори, които имат значение при определяне на точните количества храна, които са ви необходими. Вижте въпросника >>

Дори и в първите няколко дни от режима си да изпитвате глад,  за една седмица организмът свиква с посочените количества и постепенно научавате кои са  подходящите количества храна за вас. Свиквате и постепенно сваляте излишните килограми, като се храните достатъчно.

Как работят повечето диети?

Карат ви да гладувате постоянно за определен период от време (10 дни, 90 дни…). Карат ви да изтърпите. Вие изтърпявате, сваляте килограми и сте доволни. За кратко. Много бързо свалените килограми се връщат. Здравето ви се влошава, а търпението ви е изчерпано.

Всички храни са позволени. Тайната е в количеството и редовността.

Ако някоя диета ви кара да изключвате цели групи храни от менюто си  или да ядете само един вид храна, би трябвало да се замислите дали е добра за здравето ви. Организмът ни се нуждае от разнообразна храна, за да получава целия спектър от витамини, минерали и хранителни вещества, необходими за нормалното му функциониране. Монодиетите не могат да ви осигурят тези вещества. С такава диета можете да отслабнете, но за сметка на стресиран организъм и загуба основно на мускулна маса.

Здравословните начини за отслабване не ви забраняват – те ви учат. Не ви казват какво да не ядете, а кога и колко да ядете. При тях всички храни, които не вредят на вашето лично здравословно състояние, са позволени. Тайната е да ги консумирате редовно и умерено. Затова и в режимите от Топ Форма няма забранени храни и в свободния ден можете да похапвате всичко, стига да не бъде в противоречие със здравословното ви състояние. Научете повече за нашите програми и режими >>

Здравословното отслабване не е бързо, но е завинаги

Препоръчителният начин за сваляне на килограми е бавно и стабилно – около 1-1,5 кг на седмица. Това е правилото на здравословното отслабване, което ние в Топ Форма спазваме. Това помага на нашите клиенти  да отслабват контролирано и да задържат желаните килограми, избягвайки йо-йо ефекта.

Ако имате да свалите 10 кг и искате да отслабнете здравословно, ще са ви нужни  около 2 -3 месеца. Това време е достатъчно да се разделите с вредните си хранителни навици и да започнете да се храните редовно, качествено и умерено. Ще свалите излишните килограми без глад, а с балансиран хранителен режим. Ще подобрите здравословното си състояние. През тези 2-3 месеца ще се научите да се храните правилно и правилното за вас хранене ще се превърне в рутина. Свалените килограми няма да се върнат. За тази промяна са ви нужни само 2-3 месеца. Бавно ли ви се струва това?

Нека сега да се замислим какво се случва, ако свалите тези 10 кг за 20 дни с някоя популярна диета. Случва се следното – гладувате 20 дни, изнервяте се, губите търпение, стресирате организма си, влошавате здравето си, не научавате нищо, освен да потискате глада, сваляте килограмите. След месец-два йо-йо ефектът ви връхлита. Килограмите се връщат. Започвате отначало с някоя друга популярна диета за бързо отслабване… В този случай поговорката “Който бърза, стига бавно” е точно на място. Не бързайте.

Погрижете се за здравето си. Изберете здравословен начин за отслабване. По-лесно е. Ако искате да влезете във форма трайно и здравословно, ние можем да ви помогнем. Научете повече за нашите програми от тук>>. Започнете още от днес, попълнете въпросника и нашите специалисти ще изготвят хранителен режим, съобразен със здравословното ви състояние, хранителни предпочитания, в точните за Вас количества, които ще Ви помогнат да постигнете и задържите желаните килограми. Към въпросника >>

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top