Коледен венец

Ето как да направите празничната трапеза по-здравословна:

Необходими продукти:

200г извара

спанак или магданоз за декорация

няколко чери домата

1 червена чушка

1 пакет сухари/крекери/оризовки

50г сирене

Начин на приготвяне:

Първо, измийте зеленчуците и накъсайте спанака. В кръгла, за предпочитане коледно декорирана чиния, изсипете изварата и я разстелете по цялата широчина на чинията. Отгоре поръсете със спанака и чери доматите като коледен венец. В долната част поставяте чушката, която предварително сте изрязали във формата на панделка. В средата поставяте сухарите или крекерите и поръсете със сиренето  – като сняг. Спанакът можете да замените с магданоз или мента, в зависимост от вашите предпочитания. Резултатът е ефектна, здравословна и вкусна разядка за празничната трапеза.