Ежедневното приготвяне на храна може да се превърне в голямо предизвикателство, когато прекарваме цялото си време вкъщи. В същото време, най-добрият начин да си осигурим здравословно и балансирано меню, е сами да приготвяме храната си.
Добрата организация и подготовка са основните помощници, които ще ви спестят време. Ако работите от вкъщи и нямате време за приготвяне на обяд през деня, или просто не искате да готвите няколко пъти на ден, най-лесният начин е да приготвите вечерята и обяда с един основен продукт.
Вижте предложенията ни за комбинация на вечеря и обяд с булгур. Направете си пълнен патлаждан за вечеря и салатата за обяд с булгур. Така с приготвянето на вечерята, вече ще сте се погрижили за обяда на следващия ден!

Продукти за 2 порции – за вечеря и обяд
170 г булгур
350 мл. вода
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
За салатата за обяд
1 средно голям домат
1 средно голяма краставица
1 средно голяма глава червен лук
1 зелена чушка
1/4 връзка магданоз
30 мл лимонов сок
1 с.л. зехтин
50г. сирене “Родна Стряха”
Прясно пилешко филе от гърди – мариновани “Lidl Грил Майстор”

За пълнения патлаждан за вечеря
2 големи патладжана
50г. смлени орехи
50г. сирене “Родна Стряха”
1 печена чушка
Първо, сложете булгура, водата, дафиновия лист, стрък от мащерка и щипка сол в дълбока тенджера. Оставете водата да заври и след това затворете тенджерата и оставете да къкри на ниска температура 20-25 минути или докато булгура набъбне.
През това време нарежете маринованите пилешки филета, като ги разполовите на дължина. Загрейте скара или грил тиган на висока температура и печете за около 2-3 мин. от всяка страна. Оставете готовото месо в отделна купа.
След това нарежете всички зеленчуци за салатата- краставицата, домата, лука, чушката и магданоза на дребно. Смесете зеленчуците в дълбока купа.
Разрежете патладжаните по дължина. Издълбайте средата с лъжица. Нарежете издълбаната част на кубчета.
Прецедете готовия булгур и го разделете на две равни части, като едната част отделете за салатата, а другата смесете с издълбаната част на патладжаните, печената чушка нарязана на ситно, орехите и 50г. натрошено сирене. С получената плънка напълнете патладжаните. Запечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса и вечерята е готова.
Останалата част от булгура използвайте за салатата като го смесите в купа с нарязаните предварително зеленчуци и 50г. натрошено сирене. Преди да консумирате, овкусете с лимонов сок, зехтин, сол и пипер на вкус. Можете да съхранявате в хладилник и да консумирате студената салата с пилешки филета за обяд на следващия ден.
