Вечеря и обяд – лесно и бързо


Ежедневното приготвяне на храна може да се превърне в голямо предизвикателство, когато прекарваме цялото си време вкъщи. В същото време, най-добрият начин да си осигурим здравословно и балансирано меню, е сами да приготвяме храната си.

Добрата организация и подготовка са основните помощници, които ще ви спестят време. Ако работите от вкъщи и нямате време за приготвяне на обяд през деня, или просто не искате да готвите няколко пъти на ден, най-лесният начин е да приготвите вечерята и обяда с един основен продукт.

Вижте предложенията ни за комбинация на вечеря и обяд с булгур. Направете си пълнен патлаждан за вечеря и  салатата за обяд с булгур. Така с приготвянето на вечерята, вече ще сте се погрижили за обяда на следващия ден!

Продукти за 2 порцииза вечеря и обяд
170 г булгур
350 мл. вода
1 стрък мащерка
1 дафинов лист

За салатата за обяд
1 средно голям домат
1 средно голяма краставица
1 средно голяма глава червен лук
1 зелена чушка
1/4 връзка магданоз
30 мл лимонов сок
1 с.л. зехтин
50г. сирене “Родна Стряха”
Прясно пилешко филе от гърди – мариновани “Lidl Грил Майстор”

пълнен патладжан
Патладжан пълен с булгур

За пълнения патлаждан за вечеря
2 големи патладжана
50г. смлени орехи
50г. сирене “Родна Стряха”
1 печена чушка

Първо, сложете булгура,  водата, дафиновия лист, стрък от мащерка и щипка сол в дълбока тенджера. Оставете водата да заври и след това затворете тенджерата и оставете да къкри на ниска температура 20-25 минути или докато булгура набъбне.

През това време нарежете маринованите пилешки филета, като ги разполовите на дължина. Загрейте скара или грил тиган на висока температура и печете за около 2-3 мин. от всяка страна. Оставете готовото месо в отделна купа.

След това нарежете всички зеленчуци за салатата- краставицата, домата, лука, чушката и магданоза на дребно. Смесете зеленчуците в дълбока купа.

Разрежете патладжаните по дължина. Издълбайте средата с лъжица. Нарежете издълбаната част на кубчета.

Прецедете готовия булгур и го разделете на две равни части, като едната част отделете за салатата, а другата смесете с издълбаната част на патладжаните, печената чушка нарязана на ситно, орехите и 50г. натрошено сирене. С получената плънка напълнете патладжаните. Запечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса и вечерята е готова.

Останалата част от булгура използвайте за салатата като го смесите в купа с нарязаните предварително зеленчуци и 50г. натрошено сирене. Преди да консумирате, овкусете с лимонов сок, зехтин, сол и пипер на вкус. Можете да съхранявате в хладилник и да консумирате студената салата с пилешки филета за обяд на следващия ден.


#content .container h1 { padding: 0px 0; display:none; } .gf_stylespro.sp_flat .button { width:auto; } .gf_stylespro.sp_flat #gf_coupon_button { background:black; !important; } .gf_stylespro .gform_page_footer { clear: left; margin-top: 0em; border-top: 0px ; padding-top: 0em; width: 98%; } #cookie-notice { display: none !important; } #headerTop .menu { display: none; } #footer { display: none; } .loginLink { display:none; } .Phone { font-size: 18px; float: right; margin-left: 1rem; line-height: 66px; } .button.gform_next_button { float: right; } .gform_wrapper .gfield_checkbox li label, .gform_wrapper .gfield_radio li label { font-size: 1em; } .gform_wrapper input#gf_coupon_button.button { /* background: grey; */ font-size: 16px; } .gform_wrapper span.ginput_total { color: #ff4d03; font-size: inherit; font-size: xx-large; padding-top: 10px; } .gform_wrapper .field_description_below .gfield_description { padding-top: 0px; font-size: 1em; } .gform_wrapper.gf_browser_chrome ul.gform_fields li.gfield select { margin-left: 0px; } #gfield_description_21_94 { padding: 18px; font-size: medium; padding-top: 16px; border-color: green; border-width: medium; background: #d0ffdb; } #gfield_description_21_76{ padding-top: 0px; } .gform_wrapper .gform_page_footer .button.gform_previous_button { margin-bottom: 8px; width: 30%; background-color: grey; display:none; }