РЕЦЕПТИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ:
НАСЛАДИ СЕ НА ХРАНАТА, ДОКАТО СЕ ГРИЖИШ ЗА ЗДРАВЕТО СИ
Създали сме всяка една рецепта с основната цел да се насладите на вкусна храна, докато спазвате своя индивидуален хранителен режим. Всички рецепти са подходящи както за хора на режим, така и за всеки, който иска да се храни здравословно.
Пилешко филе с пюре от пащърнак
Първата стъпка от рецептата за пилешко филе конфи с пюре от пащърнак е да почистите филето и да го сложете в плик за печене. Добавете мащерката, маслото и необелените скилидки чесън, щипка сол и пипер. Запечатайте плика като се опитате…
Пилешко роле с гъби и доматен сос
Първата стъпка при приготвянето на пилешкото роле с гъби е да нарежете лука, чесъна и гъбите на ситно. Загрейте зехтина в тиган и задушете лука и чесъна докато омекнат. Добавете гъбите и гответе докато отделената вода се изпари. Разрежете пилешките…
Пилешки сармички с винен сос
?Рецептата е подходяща за дните, когато имате зеленчуци с пилешко филе в своя индивидуален хранителен режим. В личния си профил ще намерите още много такива лесни, вкусни и здравословни рецепти за Топ Форма, съобразени с режима ви. Ако все още…
Пилешка къри супа
Първата стъпка за приготвянето на пилешка къри супа, е да загреете тенджера на умерено висока температура. Добавете зехтина и нарязаните на ситно лук, чесън и праз. Задушете зеленчуците за няколко минути и добавете кърито. Сложете пилешките гърди в тенджерата и…
Пиле със сусам и зеленчуци
Първата стъпка от рецептата за пиле със зеленчуци е подготовката на пилето. Нарежете пилешкото месо на хапки или филенца, добавете соевия сос и счукания чесън и разбъркайте добре. Оставете за около 15-20 минути, за да се овкуси. Междувременно почистете тиквичката…
Телешки стек с гъби
Първата стъпка при приготвяне на телешки стек с гъби е да подготвите гъбите и лука. Нарежете гъбите на ситно. Оставете 4-5 бр от тях като ги нарежете на четвъртини. След това, нарежете и лука на ситно. Загрейте 1 с.л. зехтин …
Френско Пиле Провансал
Първата стъпка при приготвянето на рецептата за френско пиле Провансал е да подготвите всички зеленчуци и да нарежете месото. Нарежете месото на ленти, чушките на ивици, и доматите на кубчета. Смачкайте скилидките чесън и ги добавете към месото и зеленчуците.…
Пилешка яхния с лапад
Първата стъпка при приготвяне на това ястие е да почистете и нарежете лапада на едро (ако не намирате лапад, можете да използвате спанак), а лука и чесъна да нарежите на ситно. Пилешкото месо без кожа и кости, нарежете на кубчета. След…
Карпачо
Първата стъпка при приготвянето на карпачо е да посолите телешкото със сол и пипер и да го намажете с горчица. Увийте го много стегнато с прозрачно кухненско фолио като бонбон, завържете крайчетата и сложете във фризера за 24 часа. Извадете…
Свинско бон филе с гъбен сос
Първата стъпка при приготвяне на ястието е да подготвите зеленчуците. Нарежете 2/3 от гъбите на ситно, останалите на четвъртини, накълцайте лука и чесъна. В средно голяма тенджера загрейте 1 лъжица зехтин и добавете лука, гответе за около 2-3 минути на…
Пилешко „Стир фрай“
Първата стъпка при приготвянето на рецептата за пилешко “Стир фрай” е да подготвите зеленчуците. Бланширайте броколите в кипяща подсолена вода за 3 мин., изплакнете със студена вода и оставете на страна. Нарежете чушките на лентички. Обелете джинджифила и нарежете на…
Свинско „Чоп Суи“
Първата стъпка от рецептата за свинско Чоп Суи е да нарежете месото на тънки филийки и да го овкусите с малко соев сос и бял пипер. Загрейте олиото в дълбок тиган и запечатайте месото за 1-2 минути (оставете го да…
Свински руладини с гъби върху задушени зеленчуци
Първата стъпка от рецептата за свински руладини с гъби е да задушите морковите, целината и тиквичката с една лъжица зехтин, докато омекнат. Овкусете със сол и пипер. Нарежете месото на тънки шайби и начукайте на тънко. Овкусете със сол, пипер…
Лимонено пиле
Първата стъпка от рецептата за лимонено пиле е да загреете фурната на 200 градуса. Поръсете пилешките гърди с босилек и втрийте чесън, полейте ги със разтопено масло и овкусте със сол и черен пипер. Печете в тавичка за около 20 мин…
Телешко с лук и моркови
Оставете месото на стайна температура за 20 мин., след което го нарежете на тънки жулиени. Нарежете лука на полумесеци, а морковите на дебели кръгчета. Загрейте зехтина в тиган и добавете лука. Задушете за няколко минути или докато започне да почервенява,…
Телешко със сотирани зеленчуци
Първата стъпка от рецептата за телешко със сотирани зелчнуци е да мариновате месото. Сложете стека в самозатваряща се торбичка или подобна, заедно със соевия сос, малко сусамово олио, джинджифила, чесъна и кафявата захар. Оставете в хладилника, докато сотирате зеленчуците. В…
Печено свинско с риган
Първата стъпка за приготвянето на печено свинско с риган, е да приготвите пестото. Сложете всички съставки за пестото в подходящ съд и пасирайте до получаване на хомогенна смес. Не е задължително да е много гладка. Поставете свинското бонфиле върху алуминиево…
Пилешка салата с манго
Първата стъпка за приготвянето на Пилешка салата с манго, е да поръсите пилешкото месо с подправките (пушен червен пипер, кимион, мащерка, сол и пипер). След това го начукайте, за да се изтъни леко. Печете пилешкото месо в предварително загрята фурна…
Телешки стек с чеснови броколи
Първата стъпка от рецептата за маринован телешки стек с чеснови броколи, е да направите маринатата. За маринатата смесете морската сол, черен пипер, захар, мащерка и бренди. Втрийте маринатата в стека и го оставете за ден в хладилника. На следващия ден…
Салата Витамина със свинско бонфиле
Първата стъпка от рецептата за салата Витамина със свинско бонфиле е да почистите филето като отстраните ципите и излишната мазнина. Срежете го напречно на две равни части по средата. Овкусете двете части със сол и пипер и ги увийте в…
Пикантен телешки кебап
Първата стъпка за приготвяне на пикантен телешки кебап с магданозено-лимонов Чимичури сос, е да мариновате месото и зеленчуците. За тази цел сложете месото заедно със зеленчуците, зехтина, ментата, лимоновия сок, кориандъра, солта и пипера в подходящ съд и ги оставете…
Пилешки бургер „Палео“
Първата стъпка от приготвянето на рецептата за пилешки бургер Палео, е да направите гарнитурата за бургера. Смесете зелето, морковите и червения лук и овкусете със сол, зехтин и оцет. За да приготвите бургерите, овкусете смляното пилешко месо със сол, пипер…
Салата с пиле
Първата стъпка при приготвянето на тази салата е да нарежете месото на флейки, ако използвате бон филето – разполовете го по дължина. След това, загрейте скара или грил тиган на висока температура. Сложете флейките на грила и печете за около…
Средиземноморски шишчета „Паприка“
Смесете подправките със зехтина. Сложете сол и пипер на вкус. Добавете нарязаното пиле. Оставете да се овкуси в хладилника за около 30 мин. Нанижете продуктите на шишчетата, като редувате пиле, чушка и лук. Печете на грил (или тиган) на умерено…
Телешко варено
Сложете продуктите за бульона в тенджера с 2,5 литра студена вода. Загрейте тенджерата и оставете месото да се вари на слаб огън за да не стане жилаво. Когато месото стане готово, прецедете бульона и отделете месото на страна. Нарежете зеленчуците…
Су-вид пиле със зеленчуково пюре
Предварително загрейте фурната на 80 С. Овкусете пилето със сол, пипер и го поставете в затваряща се торбичка тип zip-lock. Загрейте вода в тенджера докато започнат да се образуват балончета и започне да се отделя пара, няма нужда да завира…
Свинско филе по Бургундски
Загрейте фурната на 180 градуса. Почистете филето от ципите (ако се налага), овкусете със сол и пипер и оставете на стайна температура за 20-25 мин. Нарежете зеленчуците на средни кубчета. Загрейте тигана на котлона (ако имате тиган или по-ниска тенджера,…
Телешки кюфтенца с доматен сос
Смесете всички продукти за кюфтетата и оставете получената кайма в хладилника за 1-2 часа или за цяла нощ. Оформете малки кюфтенца и ги наредете в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете 5 мин в предварително загрята на 200 градуса…
Свинско от Прованс с рататуй
Нарежете тиквичката и патладжана на кубчета, лука на полумесеци, а чесъна на ситно. Загрейте зехтина в тиган и задушете последователно всички зеленчуци до омекване с малко червен пипер. Нарежете чушката, смесете с доматения сос, добавете сол и пипер и пюрирайте.…
Гулаш
Месото се нарязва на средно големи кубчета, а лука и чесъна на ситно. В тенджера се загрява олиото и се задушават месото, лука и чесъна. Добавя се червеният пипер, малко вода, кимиона и лютия червен пипер и се оставя да…
Пикантно свинско филе
Смесете подправките до получаване на паста. Овкусете месото със сол и пипер и след това втрийте получената паста. Оставете месото да се маринира за около 30 мин на стайна температура. В средно голяма тенджера с капак загрейте лъжица зехтин и…
Пиле с грах
Загрейте зехтина в тенджерка и задушете чесъна за минута. Добавете граха и червения пипер и задушете за още няколко минути. Сложете пилето (нарязано на жулиени), чубрицата и доматения сос и изчакайте да заври. Намалете температурата и оставете да ври под…
Поширано свинско бон филе с глазирани моркови
Почистете свинското бон филе като отстраните ципите и излишната мазнина. Срежете месото напречно на две равни части по средата. Овкусете със сол и пипер и увийте в прозрачно фолио. Осучете краищата, за да стегнете ролки и ги завържете. В тенджера…
„Кейджун пиле“ с мариновани краставици и тиквички
Нарежете пилешките гърди по дължина и ги мариновайте в портокаловия сок за около 1 час в хладилника. Настържете краставицата и тиквичката и оставете в хладилника. Отцедете пилешкото от портокаловия сок, оваляйте в сместа от подправки и печете на грил (може…
Свинско филе в лодки
Накълцайте месото с нож на много ситно (или използвайте блендер), овкусете с горчица, сол и пипер. Нарежете тиквичките по дължина и издълбайте като лодки. Нарежете на ситно вътрешността на тиквичките, лука, чесъна, морковите и магданоза (или с блендер). Задушете месото…
Свинско с кисело зеле
Първата стъпка от рецептата за свинско с кисело зеле е да овкусите месото. Поръсете парчето месо с чубрица, сол и червен пипер. Загрейте олиото в тенджера и запечатайте месото от всички страни за 4-5 минути. Извадете филето и го оставете…
Рулца от шунка
Задушете зеления боб на пара. Веднага след това го потопете в студена вода. Отцедете го добре и го оставете да престои в хладилника. Счукайте скилитката чесън или използвайте преса. В малка купа разбъркайте чесъна, горчицата, оцета и зехтина до получаването…