skip to Main Content

РЕЦЕПТИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ:

НАСЛАДИ СЕ НА ХРАНАТА, ДОКАТО СЕ ГРИЖИШ ЗА ЗДРАВЕТО СИ

Създали сме всяка една рецепта с основната цел да се насладите на вкусна храна, докато спазвате своя индивидуален хранителен режим. Всички рецепти са подходящи както за хора на режим, така и за всеки, който иска да се храни здравословно.

пащърнак

Пилешко филе с пюре от пащърнак

Първата стъпка от рецептата за пилешко филе конфи с пюре от пащърнак е да почистите филето и да го сложете в плик за печене. Добавете мащерката, маслото и необелените скилидки чесън, щипка сол и пипер. Запечатайте плика като се опитате…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
пилешко роле с гъби и доматен сос

Пилешко роле с гъби и доматен сос

Първата стъпка при приготвянето на пилешкото роле с гъби е да нарежете лука, чесъна и гъбите на ситно. Загрейте зехтина в тиган и задушете лука и чесъна докато омекнат. Добавете гъбите и гответе докато отделената вода се изпари. Разрежете пилешките…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
пилешки сармички

Пилешки сармички с винен сос

?Рецептата е подходяща за дните, когато имате зеленчуци с пилешко филе в своя индивидуален хранителен режим. В личния си профил ще намерите още много такива лесни, вкусни и здравословни рецепти за Топ Форма, съобразени с режима ви. Ако все още…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
пилешка къри супа

Пилешка къри супа

Първата стъпка за приготвянето на пилешка къри супа, е да загреете тенджера на умерено висока температура. Добавете зехтина и нарязаните на ситно лук, чесън и праз. Задушете зеленчуците за няколко минути и добавете кърито. Сложете пилешките гърди в тенджерата и…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пиле със сусам

Пиле със сусам и зеленчуци

Първата стъпка от рецептата за пиле със зеленчуци е подготовката на пилето. Нарежете пилешкото месо на хапки или филенца, добавете соевия сос и счукания чесън и разбъркайте добре. Оставете за около 15-20 минути, за да се овкуси. Междувременно почистете тиквичката…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
телешки стек

Телешки стек с гъби

Първата стъпка при приготвяне на телешки стек с гъби е да подготвите гъбите и лука. Нарежете гъбите на ситно. Оставете 4-5 бр от тях като ги нарежете на четвъртини. След това, нарежете и лука на ситно. Загрейте 1 с.л. зехтин …

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Френско Пиле Провансал

Френско Пиле Провансал

Първата стъпка при приготвянето на рецептата за френско пиле Провансал е да подготвите всички зеленчуци и да нарежете месото. Нарежете месото на ленти, чушките на ивици, и доматите на кубчета. Смачкайте скилидките чесън и ги добавете към месото и зеленчуците.…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пилешка яхния с лапад

Пилешка яхния с лапад

Първата стъпка при приготвяне на това ястие е да почистете и нарежете лапада на едро (ако не намирате лапад, можете да използвате спанак), а лука и чесъна да нарежите на ситно. Пилешкото месо без кожа и кости, нарежете на кубчета. След…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
карпачо

Карпачо

Първата стъпка при приготвянето на карпачо е да посолите телешкото със сол и пипер и да го намажете с горчица. Увийте го много стегнато с прозрачно кухненско фолио като бонбон, завържете крайчетата и сложете във фризера за 24 часа. Извадете…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Свинско с гъбен сос

Свинско бон филе с гъбен сос

Първата стъпка при приготвяне на ястието е да подготвите зеленчуците. Нарежете 2/3 от гъбите на ситно, останалите на четвъртини, накълцайте лука и чесъна. В средно голяма тенджера загрейте 1 лъжица зехтин и добавете лука, гответе за около 2-3 минути на…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пилешко стир фрай

Пилешко „Стир фрай“

Първата стъпка при приготвянето на рецептата за пилешко “Стир фрай”  е да подготвите зеленчуците. Бланширайте броколите в кипяща подсолена вода за 3 мин., изплакнете със студена вода и оставете на страна. Нарежете чушките на лентички. Обелете джинджифила и нарежете на…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
свинско чоп суи

Свинско „Чоп Суи“

Първата стъпка от рецептата за свинско Чоп Суи е да нарежете месото на тънки филийки и да го овкусите с малко соев сос и бял пипер. Загрейте олиото в дълбок тиган и запечатайте месото за 1-2 минути (оставете го да…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
свински руладини

Свински руладини с гъби върху задушени зеленчуци

Първата стъпка от рецептата за свински руладини с гъби е да задушите морковите, целината и тиквичката с една лъжица зехтин,  докато омекнат. Овкусете със сол и пипер. Нарежете месото на тънки шайби и начукайте на тънко. Овкусете със сол, пипер…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
лимонено пиле

Лимонено пиле

Първата стъпка от рецептата за лимонено пиле е да загреете фурната на 200 градуса. Поръсете пилешките гърди с босилек и втрийте чесън, полейте ги със разтопено масло и овкусте със сол и черен пипер. Печете в тавичка за около 20 мин…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Телешко с лук и моркови

Телешко с лук и моркови

Оставете месото на стайна температура за 20 мин., след което го нарежете на тънки жулиени. Нарежете лука на полумесеци, а морковите на дебели кръгчета. Загрейте зехтина в тиган и добавете лука. Задушете за няколко минути или докато започне да почервенява,…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Телешко със сотирани зеленчуци

Телешко със сотирани зеленчуци

Първата стъпка от рецептата за телешко със сотирани зелчнуци е да мариновате месото. Сложете стека в самозатваряща се торбичка или подобна, заедно със соевия сос, малко сусамово олио, джинджифила, чесъна и кафявата захар. Оставете в хладилника, докато сотирате зеленчуците. В…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Печено свинско с риган

Печено свинско с риган

Първата стъпка за приготвянето на печено свинско с риган, е да приготвите пестото. Сложете всички съставки за пестото в подходящ съд и пасирайте до получаване на хомогенна смес.  Не е задължително да е много гладка. Поставете свинското бонфиле върху алуминиево…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пилешка салата с манго

Пилешка салата с манго

Първата стъпка за приготвянето на Пилешка салата с манго, е да поръсите пилешкото месо с подправките  (пушен червен пипер, кимион, мащерка, сол и пипер). След това го начукайте, за да се изтъни леко. Печете пилешкото месо в предварително загрята фурна…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Телешки стек с чеснови броколи

Телешки стек с чеснови броколи

Първата стъпка от рецептата за маринован телешки стек с чеснови броколи, е да направите маринатата. За маринатата смесете морската сол, черен пипер, захар, мащерка и бренди. Втрийте маринатата в стека и го оставете за ден в хладилника. На следващия ден…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Салата Витамина със свинско бонфиле

Първата стъпка от рецептата за салата Витамина със свинско бонфиле е да почистите филето като отстраните ципите и излишната мазнина. Срежете го напречно на две равни части по средата. Овкусете двете части със сол и пипер и ги увийте в…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пикантен телешки кебап

Пикантен телешки кебап

Първата стъпка за приготвяне на пикантен телешки кебап с магданозено-лимонов Чимичури сос, е да мариновате месото и зеленчуците. За тази цел сложете месото заедно със зеленчуците, зехтина, ментата, лимоновия сок, кориандъра, солта и пипера в подходящ съд и ги оставете…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пилешки бургер палео

Пилешки бургер „Палео“

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за пилешки бургер Палео, е да направите гарнитурата за бургера. Смесете зелето, морковите и червения лук и овкусете със сол, зехтин и оцет. За да приготвите бургерите, овкусете смляното пилешко месо със сол, пипер…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Салата с пиле

Салата с пиле

Първата стъпка при приготвянето на тази салата е да нарежете месото на флейки, ако използвате бон филето – разполовете го по дължина. След това, загрейте скара или грил тиган на висока температура. Сложете флейките на грила и печете за около…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Средиземноморски шишчета „Паприка“

Средиземноморски шишчета „Паприка“

Смесете подправките със зехтина. Сложете сол и пипер на вкус. Добавете нарязаното пиле. Оставете да се овкуси в хладилника за около 30 мин. Нанижете продуктите на шишчетата, като редувате пиле, чушка и лук. Печете на грил (или тиган) на умерено…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Телешко варено

Телешко варено

Сложете продуктите за бульона в тенджера с 2,5 литра студена вода. Загрейте тенджерата и оставете месото да се вари на слаб огън за да не стане жилаво. Когато месото стане готово, прецедете бульона и отделете месото на страна. Нарежете зеленчуците…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Су-вид пиле със зеленчуково пюре

Су-вид пиле със зеленчуково пюре

Предварително загрейте фурната на 80 С. Овкусете пилето със сол, пипер и го поставете в затваряща се торбичка тип zip-lock. Загрейте вода в тенджера докато започнат да се образуват балончета и започне да се отделя пара, няма нужда да завира…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Свинско филе по Бургундски

Свинско филе по Бургундски

Загрейте фурната на 180 градуса. Почистете филето от ципите (ако се налага), овкусете със сол и пипер и оставете на стайна  температура за 20-25 мин. Нарежете зеленчуците на средни кубчета. Загрейте тигана на котлона (ако имате тиган или по-ниска тенджера,…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Телешки кюфтенца с доматен сос

Телешки кюфтенца с доматен сос

Смесете  всички продукти за кюфтетата и оставете получената кайма в хладилника за 1-2 часа или за цяла нощ. Оформете малки кюфтенца и ги наредете в тавичка, покрита с хартия за печене.  Печете 5 мин в предварително загрята на 200 градуса…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Свинско от Прованс с рататуй

Свинско от Прованс с рататуй

Нарежете тиквичката и патладжана на кубчета, лука на полумесеци, а чесъна на ситно. Загрейте зехтина в тиган и задушете последователно всички зеленчуци до омекване с малко червен пипер. Нарежете чушката, смесете с доматения сос, добавете сол и пипер и пюрирайте.…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Гулаш

Гулаш

Месото се нарязва на средно големи кубчета, а лука и чесъна на ситно. В тенджера се загрява олиото и се задушават месото, лука и чесъна. Добавя се червеният пипер, малко вода, кимиона и лютия червен пипер и се оставя да…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пикантно свинско филе

Пикантно свинско филе

Смесете подправките до получаване на паста. Овкусете месото със сол и пипер и след това втрийте получената паста. Оставете месото да се маринира за около 30 мин на стайна температура. В средно голяма тенджера с капак загрейте лъжица зехтин и…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пиле с грах

Пиле с грах

Загрейте зехтина в тенджерка и задушете чесъна за минута. Добавете граха и червения пипер и задушете за още няколко минути. Сложете пилето (нарязано на жулиени), чубрицата  и доматения сос и изчакайте да заври. Намалете температурата и оставете да ври под…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Поширано свинско бон филе с глазирани моркови

Поширано свинско бон филе с глазирани моркови

Почистете свинското бон филе като отстраните ципите и излишната мазнина. Срежете месото напречно на две равни части по средата. Овкусете със сол и пипер и увийте в прозрачно фолио. Осучете краищата, за да стегнете ролки и ги завържете. В тенджера…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
„Кейджун пиле“ с мариновани краставици и тиквички

„Кейджун пиле“ с мариновани краставици и тиквички

Нарежете пилешките гърди по дължина и ги мариновайте в портокаловия сок за около 1 час в хладилника. Настържете краставицата и тиквичката и оставете в хладилника. Отцедете пилешкото от портокаловия сок, оваляйте в сместа от подправки и печете на грил (може…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Свинско филе в лодки

Свинско филе в лодки

Накълцайте месото с нож на много ситно (или използвайте блендер), овкусете с  горчица, сол и пипер. Нарежете тиквичките по дължина и издълбайте като лодки. Нарежете на ситно вътрешността на тиквичките, лука, чесъна, морковите и магданоза (или с блендер). Задушете месото…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Свинско с кисело зеле

Свинско с кисело зеле

Първата стъпка от рецептата за свинско с кисело зеле е да овкусите месото. Поръсете парчето месо с  чубрица, сол и червен пипер. Загрейте олиото  в тенджера и запечатайте месото от всички страни за 4-5  минути. Извадете филето и го оставете…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Рулца от шунка

Рулца от шунка

Задушете зеления боб на пара. Веднага след това го потопете в студена вода. Отцедете го добре и го оставете да престои в хладилника. Счукайте скилитката чесън или използвайте преса.  В малка купа разбъркайте чесъна, горчицата, оцета и зехтина до получаването…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Back To Top