skip to Main Content

РЕЦЕПТИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ:

НАСЛАДИ СЕ НА ХРАНАТА, ДОКАТО СЕ ГРИЖИШ ЗА ЗДРАВЕТО СИ

Създали сме всяка една рецепта с основната цел да се насладите на вкусна храна, докато спазвате своя индивидуален хранителен режим. Всички рецепти са подходящи както за хора на режим, така и за всеки, който иска да се храни здравословно.

Спагети с тиквички и спанак

Спагети с тиквички и спанак

Първата стъпка от приготвянето е изборът и варенето на спагетите. Добре е да заложите на пълнозърнеста паста, или пък паста от спелта или лимец. Варите избраните спагети според указанията на пакета в подсолена вода. Докато спагетите се варят, пригответе соса…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пролетни лингуини на фурна

Пролетни лингуини на фурна

Първата стъпка при приготвяне на лингуините е да приготвите зеленчуците. В тавичка, може и на котлона, загрейте зехтина и добавете ситно нарязания лук. Гответе за няколко минути като разбърквате периодично. Лукът трябва да омекне без да се оцветява. Когато лукът…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Тосканска паста салата със зеленчуци на грил

Тосканска паста салата със зеленчуци на грил

Първата стъпка за приготвяне на тосканска паста, е да сварите пастата напълно, Отцедете и добавете 1 лъжица зехтин, разбъркайте и оставете да изстине. Нарежете изстиналите чушките на лентички, патладжана и тиквичката на шайби, нарежете лука на шайби и добавете 1…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
зеленчукови нудъли

Тайландски зеленчукови нудели

Първата стъпка при приготвяне на тайландските зеленчукови нудели е да си подготвите зеленчуците: Нарежете зеленчуците на тънки лентички, заделете малко от зеления лук,  счукайте чесъна или нарежете на много ситно. Настържете 1 лъжица джинджифил, а останалия го нарежете на филийки.…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Пенне с чеснов зехтин и броколи

Пенне с чеснов зехтин и броколи

Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерено висока температура. Добавете чесъна и гответе докато се зачерви. Отстранете скилидките – така ще разполагате с овкусен зехтин. Сложете броколите, накъсани на розички и чилито в тигана с овкусения зехтин и рабърквайте периодично…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Макаронена запеканка

Макаронена запеканка

Първата стъпка от приготвянето на макаронената запеканка, е да сварите макароните в подсолена вода.  Извадете ги 2-3 минути по-рано от посоченото на опаковката време. Отцедете ги, като запазите течността им в отделен съд,  охладете ги със студена вода и ги…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Паста примавера

Паста примавера

Сварете пастата според указанието на опаковката. За последните 3 мин добавете във водата граха, нарязаните аспержи и спанака. Отцедете пастата и запазете малко от водата. Смесете чесъна, зелените подправки, кората на лимона, зехтина, 3 лъжици настъргано сирене и пасирайте. Добавете…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Макарони със зеленчуково рагу

Макарони със зеленчуково рагу

Нарежете зеленчуците на средно големи кубчета. Загрейте фурната на 200С. Намажете тавичка със зехтин и разпределете зеленчуците вътре, така че да образуват един плътен  ред без да се натрупват. Добавете дафиновия лист. Сложете тавичката във фурната и печете докато зеленчуците…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Салата с ментово песто

Салата с ментово песто

Сварете пастата до готовност, измийте със студена вода и разбъркайте с една лъжица зехтин. Нарежете краставицата, целината и чушката на малки кубчета. Разделете доматите на четвъртини, отделете семената и вътрешността и нарежете месестата част на кубчета. Запазете вътрешността. Накълцайте червения…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Спагети ала Путанеска

Спагети ала Путанеска

Загрейте тиган на умерена температура. Добавете зехтина и чесъна и разбъркайте. Когато чесъна омекне добавете последователно доматите, нарязани на парчета, каперсите, маслините и лютите чушки. Намалете температурата и оставете да къкри за 10-15мин. Някъде по средата на времето добавете ригана.…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Паста „Помодора“

Паста „Помодора“

Сложете тенджера с достатъчно вода на силен котлон и захлупете. Почистете доматите и ги нарежете на кубчета. Нарежете лука и чесъна много на ситно, така ще се свaрят при готвене и ще оставят само вкуса си, без да се виждат…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Back To Top