Елда с гъби

елда с гъби

Продукти:

  • За 4 порции
  • 1 ч.ч. елда
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 ч.ч. вода или зеленчуков бульон
  • 200г гъби печурки
  • Магданоз (ситно нарязан)
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • Сол на вкус
Инструкции:

Нарежете гъбите на филийки, а главата лук на ситно. Измийте елдата и я оставете да се отцеди добре от водата.

Задушете ситно нарязания лук за около 1-2 минути, а след това добавете гъбите, 1 с.л. зехтин и задушете, докато омекнат гъбите (може да добавите 1-2 лъжици бульон).

Изсипете лука и гъбите в тенджерата с измитата елда и разбъркайте. Добавете водата или бульона, овкусете със солта и оставете да заври. След това намалете котлона и покрийте с капак. Оставете да къкри на тих огън около 15 минути, докато зърната омекнат и набъбнат. Свалете от котлона и оставете тенджерата покрита с капака за още 10 минути. Сервирайте, като поръсите с ситно нарязания магданоз.

Можете да сервирате ястието с парче сирене.

Рецептата е подходяща, когато в режима имате елда със зеленчук по избор.

Семената елда съдържат повече витамини от групата B, отколкото киноата. Елдата е особено богата на рибофлавин (витамин B2) и ниацин (витамин B3).

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Елда с гъби
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg