Зеленчукови антипасти

Продукти:

  • 300 г броколи /накъсани на розички/
  • 30 г сушени домати
  • 1 тиквичка
  • 30 г маслини
  • 1 печена червена чушка
  • 15 г смлени орехи или бадеми
  • 50 г сирене
  • 5-6 листа пресен босилек
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 с.л. лимонов сок
  • сол
Инструкции:

Нарежете тиквичките на тънки полумесеци, изпечете на грил (или на тиган или във фурна), посолете  и мариновайте с лимонов сок и малко зехтин.

Кипнете 1л. вода и добавете  1 лъжица сол. Добавете броколите и бланширайте за 4 мин. прехвърлете в ледена вода за около минута две, отцедете и оставете на страна. Накиснете сушените домати във водата от броколите за около 15 мин.

Нарежете сиренето на кубчета с размер 1см, топнете ги в дресинг от зехтин и лимонов сок и ги отъркаляйте в смлените ядки.

В голяма чиния или на чиста дъска за рязане аранжирайте бланшираните броколи, тиквичките, сиренето, сушените домати и чушката. Гарнирайте с маслини и босилек и напръскайте с останалия дресинг. Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате  зеленчук по избор и сирене в режима си. Важно е в такъв случай да спазвате грамажите от режима си.

Поръчай индивидуален хранителен режим ТУК.

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Зеленчукови антипасти
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)