Зеленчукови антипасти
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 300 г броколи /накъсани на розички/
- 30 г сушени домати
- 1 тиквичка
- 30 г маслини
- 1 печена червена чушка
- 15 г смлени орехи или бадеми
- 50 г сирене
- 5-6 листа пресен босилек
- 2 с.л. зехтин
- 3 с.л. лимонов сок
- сол
Метод на приготвяне:
Нарежете тиквичките на тънки полумесеци, изпечете на грил (или на тиган или във фурна), посолете и мариновайте с лимонов сок и малко зехтин.
Кипнете 1л. вода и добавете 1 лъжица сол. Добавете броколите и бланширайте за 4 мин. прехвърлете в ледена вода за около минута две, отцедете и оставете на страна. Накиснете сушените домати във водата от броколите за около 15 мин.
Нарежете сиренето на кубчета с размер 1см, топнете ги в дресинг от зехтин и лимонов сок и ги отъркаляйте в смлените ядки.
В голяма чиния или на чиста дъска за рязане аранжирайте бланшираните броколи, тиквичките, сиренето, сушените домати и чушката. Гарнирайте с маслини и босилек и напръскайте с останалия дресинг. Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене в режима си. Важно е в такъв случай да спазвате грамажите от режима си.
Поръчай индивидуален хранителен режим ТУК.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?