Колсло с дресинг от синьо сирене

Продукти:

  • 400 г зеле
  • 150 г китайско зеле
  • 1 бр. морков
  • 5 с.л. копър
  • За дресинга:
  • 50 г крема сирене
  • 50 г синьо сирене
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Колслото е традиционна салата, която се състои основно от сурово зеле и е овкусена със специфичен дресинг.

В тази рецепта сме използвали дресинг от синьо сирене, за да придадем неповторим вкус на традиционното колсло.

 

Нарежете зелето на много тънки ивици. Добавете шипка сол и размачкайте леко зелето.

Нарежете на тънко китайското зеле  и настържете морковите.

Смесете всички съставки за дресинга и ги разбъркайте с пасатор до получаването на пюре.

Нарязаните зеленчуци могат да се съхраняват в хладилника до един ден, а дресинга до седмица.

Непосредствено прди сервиране, смесете зеленчуците с копъра и овкусете с дресинга.

Добър апетит!

 

Салатата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене в режима си.