Мариновано червено цвекло

Мариновано червено цвекло

Продукти:

  • 2 бр. червено цвекло
  • Сок от един лимон
  • 1 с.л. зехтин
  • Сол и пипер на вкус
Инструкции:

Обелете и нарежете на едри парчета червеното цвекло. Сварете го докато омекне.

За маринатата, смесете сока от лимон, зехтина солта и пипер и разбъркайте добре.

Овкусете цвеклото с маринатата, докато е още топло. Оставете го да изстине, за да може да попие напълно маринатата.

Така овкусеното червено цвекло може да се използва както за приготвяне на различни салати така и за гарнитура към други ястия.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

 

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5