Печени кюфтета с булгур

кюфтета с булгур

Продукти:

  • 1 ч.ч. булгур
  • 2 ч.ч. вода
  • 2 тиквички
  • 2 яйца, разбити
  • ¼ ч.ч. пресен кориандър, ситно нарязан
  • ¼ ч.ч. магданоз, ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 2 ч.л. галета
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. зехтин
Инструкции:

В малка тенджера сложете 2 ч.ч. вода да заврят. След това добавете булгура, намалете котлона на средна температура и гответе според указанията на опаковката (около 8-10 минути). Свалете от котлона и го изцедете от водата, ако е останала. Изсипете булгура в голяма купа и разбъркайте внимателно, за да изстине равномерно.

Измитите и обелени тиквички се рендосват на средно ренде, леко се посоляват и се оставят в подходящ съд да се отцедят добре от водата.

В голяма купа смесете изстиналия булгур и тиквичките. Добавете разбитите яйца, пресните подправки, галетата и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте добре.

Върху хартия за печене разнесете малко мазнина. С помощта на лъжица оформете леко сплескани кюфтета. С четката разнесете останалата мазнина по повърхността им.

Пекат се в предварително загрята фурна на 220° C. Когато кюфтетата започнат да се зачервяват, намалете фурната на 180°  и ги оставете да се пекат, докато са напълно готови.

Кюфтетата с булгур могат да се сервират, както студени с чеснов млечен сос (1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. пресован чесън, 1 ч.л. лимонов сок.), така и топли в комбинация с доматен сос.

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Печени кюфтета с булгур
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg