Пилешко филе с тиквен къри сос

Продукти:

  • 400г пилешки гърди
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 средно голяма глава лук (нарязан на ситно)
  • 1 с.л. къри на прах
  • 1 консерва белени домати
  • 400 г пюре от сварена тиква
  • Сол и пипер на вкус
Инструкции:

Започнете със соса. Задушете в тиган за около минута лук, чесън и къри на прах. След това добавете доматите и пюрето от тиква . Гответе за около 20 минути на тих огън, като разбърквате от време на време.

Докато сосът къкри, можете да приготвите пилешките филета на тиган. Овкусете ги със сол и черен пипер на вкус, начукайте ги внимателно, за да станат по-тънки и по-крехки. Поставете в тиган с капак и ги задушете до пълна готовност.

Добавете сол и черен пипер към соса, след което изсипете сместта в блендер или пасирайте с пасатор, до получаване на гладко пюре.

Сервирайте пилешките филета като ги полеете с тиквения сос. Гарнирайте с печени моркови с лимонов сок.

Рецептата е подходяща за дните, когато в режима си имате пилешко филе със зеленчуци.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пилешко филе с тиквен къри сос
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg