Пиле и спанак

пиле и спанак

Продукти:

  • 2 пилешки гърди (без кожа и кости)
  • ½ ч.ч. настърган пармезан
  • 1 ½ нарязан спанак
  • ¼ ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • 1 скилидка чесън (нарязана на ситно)
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. риган
  • Сол и пипер на вкус
  • 6 клечки за зъби
Инструкции:

Изключително подходяща рецепта за дните, когато имате пиле и зеленчук по избор в режима си.
Богатият на витамин А и C, бета-каротин, минерали, фибри и антиоксиданти спанак е не само полезен, но и примамливо вкусен в комбинация с пилешките гърди.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Задушете спанака в зехтина и малко вода, заедно с червения пипер, чесъна, солта и пипера. Отцедете го и го оставете на стайна температура.

Почистете и измийте пилешките гърди и направете разрез от едната страна, така че да получите джоб. Посолете и подправете с черен пипер.

Добавете пармезана към спаначената смес.

Във всяко джобче от пилешките гърди  сложете по малко от спаначената смес.

Покрийте с още малко от спанака, съберете страните на джоба една към друга и затворете с по три клечки за зъби.
Печете рулата в покрита с алуминиево фолио тава за около 45 минути.

Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пиле и спанак
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg