Пиле и спанак

пиле и спанак

Продукти:

  • 2 пилешки гърди (без кожа и кости)
  • ½ ч.ч. настърган пармезан
  • 1 ½ нарязан спанак
  • ¼ ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • 1 скилидка чесън (нарязана на ситно)
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. риган
  • Сол и пипер на вкус
  • 6 клечки за зъби
Инструкции:

Изключително подходяща рецепта за дните, когато имате пиле и зеленчук по избор в режима си.
Богатият на витамин А и C, бета-каротин, минерали, фибри и антиоксиданти спанак е не само полезен, но и примамливо вкусен в комбинация с пилешките гърди.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Задушете спанака в зехтина и малко вода, заедно с червения пипер, чесъна, солта и пипера. Отцедете го и го оставете на стайна температура.

Почистете и измийте пилешките гърди и направете разрез от едната страна, така че да получите джоб. Посолете и подправете с черен пипер.

Добавете пармезана към спаначената смес.

Във всяко джобче от пилешките гърди  сложете по малко от спаначената смес.

Покрийте с още малко от спанака, съберете страните на джоба една към друга и затворете с по три клечки за зъби.
Печете рулата в покрита с алуминиево фолио тава за около 45 минути.

Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пиле и спанак
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)