Пиле с ориз от карфиол

Продукти:

  • 400 г пилешки гърди
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • 1 бр. карфиол
Инструкции:

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете пармезана и чесъна на прах със сол и черен пипер на вкус. Намажете добре пилешките гърди с получената смес. Подредете месото върху хартия за печене и го изпечете във фурната за около 30 минути – до готовност.

Докато пилешките филета са във фурната, подгответе ориза от карфиол. За целта можете да използвате хухненско ренде или блендер. Измийте и начупете карфиола. Ако използвате блендер, нарежете карфиола като натискате 5-7 пъти бутона за рязане – докато карфиолът заприлича на ориз. Ако използвате ренде, настържете парчетата карфиол. След това сварете нарязания на ситно карфиол на пара за около 5-7 минути. Подправете със сол и пипер на вкус и гарнирайте пилешкото филе с карфиоления ориз.

Можете да приготвите това ястие, когато в режима си имате пилешко филе и зеленчук по избор.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пиле с ориз от карфиол
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg