Пиле с ориз от карфиол

Продукти:

  • 400 г пилешки гърди
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • 1 бр. карфиол
Инструкции:

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете пармезана и чесъна на прах със сол и черен пипер на вкус. Намажете добре пилешките гърди с получената смес. Подредете месото върху хартия за печене и го изпечете във фурната за около 30 минути – до готовност.

Докато пилешките филета са във фурната, подгответе ориза от карфиол. За целта можете да използвате хухненско ренде или блендер. Измийте и начупете карфиола. Ако използвате блендер, нарежете карфиола като натискате 5-7 пъти бутона за рязане – докато карфиолът заприлича на ориз. Ако използвате ренде, настържете парчетата карфиол. След това сварете нарязания на ситно карфиол на пара за около 5-7 минути. Подправете със сол и пипер на вкус и гарнирайте пилешкото филе с карфиоления ориз.

Можете да приготвите това ястие, когато в режима си имате пилешко филе и зеленчук по избор.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пиле с ориз от карфиол
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)