Прасковиада

прасковиада

Продукти:

  • За прасковиадата:
  • 2 добре узрели праскови (обелени и нарязани на полумесеци)
  • 20 малини
  • 1 ч.ч. ментова вода
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. мед
  • За ментовата вода:
  • 1 ч.ч. вода
  • 1/3 чаша листа от мента (около 30 листа)
Инструкции:

Ментова вода:
Оставете водата да заври. Махнете я от котлона и добавете листата от мента. разбъркайте и покрийте съда. Оставете течноста да изстине на стайна температура. Прецедете течността в чаена чаша, като натискате листата от мента в цедката, за да извлечете възможно най-много аромат. Добавете вода, за да допълните чашата.

 

Прасковиада: Обелете прасковите и ги нарежете на тънки полумесеци. Покрийте една тава с хартия за печене и наредете полумесеците върху нея. Изсипете вътре и малините. Оставете за 15 минути в камерата. Можете да направите това докато приготвяте ментовата вода.
Смесете всички продукти в блендер, започвайки с 2 с.л. мед и 1 ч.ч. прясно мляко. Опитайте на вкус и добавете още малко мед ако е необходимо. Добавете още малко мляко ако желаете прасковиадата да е по-рядка. Бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Сервирайте веднага със стръкче мента.

 

Насладете се на разхлаждащия вкус на ментата и летния прасковен аромат!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Прасковиада
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)