Пълнени тиквички с риба
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 200 г филе от бяла риба
- 4 тиквички
- 3 с.л. грис
- 1 връзка зелен лук
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. копър
- 2 яйца
- 1 домат
- 4 с.л. зеленчуков бульон
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Отрежете капачетата на тиквичките и ги издълбайте, а капачетата нарежете на ситно.
Бланширайте тиквичките за две минути в подсолена вода и ги нарежете на ситно.
Отцедете ги и ги поръсете отвътре с черен пипер и сол.
Нарежете лука на колелца и ги задушете на тиган в зехтина. Оставете да се охлади и разбъркайте с гриса, нарязаната на ситно риба, яйцата, копъра и нарязаните на кубчета домати.
Напълнете тиквичките с получената смес.
Наредете ги в тавичка. Отстрани сложете нарязаните капачета, бульона и нарязания зелен лук.
Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…