Пълнени тиквички с риба

Пълнени тиквички с риба

Продукти:

  • 200 г филе от бяла риба
  • 4 тиквички
  • 3 с.л. грис
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. копър
  • 2 яйца
  • 1 домат
  • 4 с.л. зеленчуков бульон
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Отрежете капачетата на тиквичките и ги издълбайте, а капачетата нарежете на ситно.

Бланширайте тиквичките за две минути в подсолена вода и ги нарежете на ситно.

Отцедете ги и ги поръсете отвътре с черен пипер и сол.

Нарежете лука на колелца и ги задушете на тиган в зехтина. Оставете да се охлади и разбъркайте с гриса, нарязаната на ситно риба, яйцата, копъра и нарязаните на кубчета домати.

Напълнете тиквичките с получената смес.

Наредете ги в тавичка. Отстрани сложете нарязаните капачета, бульона и нарязания зелен лук.
Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса.

 

Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пълнени тиквички с риба
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg