skip to Main Content

Пълнен лук

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

пълнен лук

Продукти:

  • 6 глави лук
  • 1 ч.ч. ориз
  • 100 г зелен боб
  • чесън на прах
  • 2 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Обелете шестте глави лук и отрежете капачетата. Издълбайте вътрешността на всяка глава лук.

Нарежете на ситно издълбаната част от лука и я задушете в зехтин и малко вода. Добавете ориза, нарязания на ситно сварен зелен фасул и подправките.  Сложете вода и оставете на котлона до сваряването на ориза (оставете ориза леко хрупкав, защото готвенето му ще продължи във фурната).

Напълнете шестте глави лук с готовия ориз. Захлупете ги с капачетата им, увийте ги във фолио и ги печете 15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса. Махнете фолиото и печете още 10 мин. на вентилатор до пълната готовност на лука.

Поднесете пълнения лук топъл.

Добър апетит!

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top