skip to Main Content

Пълнен лук

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

пълнен лук

Продукти:

  • 6 глави лук
  • 1 ч.ч. ориз
  • 100 г зелен боб
  • чесън на прах
  • 2 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Обелете шестте глави лук и отрежете капачетата. Издълбайте вътрешността на всяка глава лук.

Нарежете на ситно издълбаната част от лука и я задушете в зехтин и малко вода. Добавете ориза, нарязания на ситно сварен зелен фасул и подправките.  Сложете вода и оставете на котлона до сваряването на ориза (оставете ориза леко хрупкав, защото готвенето му ще продължи във фурната).

Напълнете шестте глави лук с готовия ориз. Захлупете ги с капачетата им, увийте ги във фолио и ги печете 15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса. Махнете фолиото и печете още 10 мин. на вентилатор до пълната готовност на лука.

Поднесете пълнения лук топъл.

Добър апетит!

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още
Back To Top