Пълнен лук

пълнен лук

Продукти:

  • 6 глави лук
  • 1 ч.ч. ориз
  • 100 г зелен боб
  • чесън на прах
  • 2 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • пипер на вкус
Инструкции:

Обелете шестте глави лук и отрежете капачетата. Издълбайте вътрешността на всяка глава лук.

Нарежете на ситно издълбаната част от лука и я задушете в зехтин и малко вода. Добавете ориза, нарязания на ситно сварен зелен фасул и подправките.  Сложете вода и оставете на котлона до сваряването на ориза (оставете ориза леко хрупкав, защото готвенето му ще продължи във фурната).

Напълнете шестте глави лук с готовия ориз. Захлупете ги с капачетата им, увийте ги във фолио и ги печете 15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса. Махнете фолиото и печете още 10 мин. на вентилатор до пълната готовност на лука.

Поднесете пълнения лук топъл.

Добър апетит!

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пълнен лук
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg