skip to Main Content

Пълнен лук

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

пълнен лук

Продукти:

  • 6 глави лук
  • 1 ч.ч. ориз
  • 100 г зелен боб
  • чесън на прах
  • 2 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Обелете шестте глави лук и отрежете капачетата. Издълбайте вътрешността на всяка глава лук.

Нарежете на ситно издълбаната част от лука и я задушете в зехтин и малко вода. Добавете ориза, нарязания на ситно сварен зелен фасул и подправките.  Сложете вода и оставете на котлона до сваряването на ориза (оставете ориза леко хрупкав, защото готвенето му ще продължи във фурната).

Напълнете шестте глави лук с готовия ориз. Захлупете ги с капачетата им, увийте ги във фолио и ги печете 15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса. Махнете фолиото и печете още 10 мин. на вентилатор до пълната готовност на лука.

Поднесете пълнения лук топъл.

Добър апетит!

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top