Риба на пара със свежа салата

Продукти:

  • За една порция
  • 200 филе от бяла риба с кожа
  • 150 г микс от свежи листни зеленчуци (маруля, спанак, рукола и др.)
  • 30 г тиквички и морков на лентички (нарязани с белачка)
  • 1-2 стръка зелен лук
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 бр. дафинов лист
  • Букет от пресни билки – магданоз, мащерка, розмарин и др. (по желание)
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Кипнете вода в тенджера с поставка за готвене на пара. Сложете билките и дафиновия лист във водата. Поставете  рибата в приставката за готвене на пара, захлупете и гответе за 3-6 мин в зависимост от дебелината на филето.

В случай че нямате поставка за готвене на пара – използвайте фурната. Загрейте фурната на 100С, на функция -долна фурна. Кипнете вода в кана или на котлон и сложете в тавичка заедно с билките. Сложете тавата с врялата вода на дъното на фурната, а рибата на решетката непосредстено над тавата. Гответе за 10 мин, ако се налага оставете филето да се готви за още 2-3 минути.

Объркайте зеленчуците с лимоновия сок, зехтина и овкусете със сол и пипер. Внимателно отделете кожата на рибата и начупете месото с пръсти на едри парчета. Аранжирайте рибата върху зеленчуците .

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Риба на пара със свежа салата
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg