Риба на пара със свежа салата

Продукти:

  • За една порция
  • 200 филе от бяла риба с кожа
  • 150 г микс от свежи листни зеленчуци (маруля, спанак, рукола и др.)
  • 30 г тиквички и морков на лентички (нарязани с белачка)
  • 1-2 стръка зелен лук
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 бр. дафинов лист
  • Букет от пресни билки – магданоз, мащерка, розмарин и др. (по желание)
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Кипнете вода в тенджера с поставка за готвене на пара. Сложете билките и дафиновия лист във водата. Поставете  рибата в приставката за готвене на пара, захлупете и гответе за 3-6 мин в зависимост от дебелината на филето.

В случай че нямате поставка за готвене на пара – използвайте фурната. Загрейте фурната на 100С, на функция -долна фурна. Кипнете вода в кана или на котлон и сложете в тавичка заедно с билките. Сложете тавата с врялата вода на дъното на фурната, а рибата на решетката непосредстено над тавата. Гответе за 10 мин, ако се налага оставете филето да се готви за още 2-3 минути.

Объркайте зеленчуците с лимоновия сок, зехтина и овкусете със сол и пипер. Внимателно отделете кожата на рибата и начупете месото с пръсти на едри парчета. Аранжирайте рибата върху зеленчуците .

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.