Риба на пара със свежа салата
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За една порция
- 200 филе от бяла риба с кожа
- 150 г микс от свежи листни зеленчуци (маруля, спанак, рукола и др.)
- 30 г тиквички и морков на лентички (нарязани с белачка)
- 1-2 стръка зелен лук
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 бр. дафинов лист
- Букет от пресни билки – магданоз, мащерка, розмарин и др. (по желание)
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Кипнете вода в тенджера с поставка за готвене на пара. Сложете билките и дафиновия лист във водата. Поставете рибата в приставката за готвене на пара, захлупете и гответе за 3-6 мин в зависимост от дебелината на филето.
В случай че нямате поставка за готвене на пара – използвайте фурната. Загрейте фурната на 100С, на функция -долна фурна. Кипнете вода в кана или на котлон и сложете в тавичка заедно с билките. Сложете тавата с врялата вода на дъното на фурната, а рибата на решетката непосредстено над тавата. Гответе за 10 мин, ако се налага оставете филето да се готви за още 2-3 минути.
Объркайте зеленчуците с лимоновия сок, зехтина и овкусете със сол и пипер. Внимателно отделете кожата на рибата и начупете месото с пръсти на едри парчета. Аранжирайте рибата върху зеленчуците .
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат, панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…
Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти. Постна закуска За закуска си…