skip to Main Content

Рибен такос

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

рибен такос

Продукти:

  • 4 филета от бяла риба (около 150 г всяко)
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ¼ ч.л. морска сол
  • 1 авокадо (обелено и нарязано на тънки ленти)
  • 4 големи листа от маруля
  • 2 ч.ч. салса от диня

Метод на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200°C.

В малка купа смесете зехтина с черния пипер, солта, чесъна на прах и кимиона. Покрийте със сместта всяка страна на рибните филета, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене с кожата надолу. Печете  около 20 минути.

След като рибата е готова, оставете я настрани, докато се охлади.

Върху всеки лист маруля наредете парче филе, няколко резена авокадо и салса от диня. Завийте на руло и сервирайте.

Добър апетит!

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top