Рибен такос
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 4 филета от бяла риба (около 150 г всяко)
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. кимион на прах
- ½ ч.л. черен пипер
- ¼ ч.л. морска сол
- 1 авокадо (обелено и нарязано на тънки ленти)
- 4 големи листа от маруля
- 2 ч.ч. салса от диня
Метод на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 200°C.
В малка купа смесете зехтина с черния пипер, солта, чесъна на прах и кимиона. Покрийте със сместта всяка страна на рибните филета, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене с кожата надолу. Печете около 20 минути.
След като рибата е готова, оставете я настрани, докато се охлади.
Върху всеки лист маруля наредете парче филе, няколко резена авокадо и салса от диня. Завийте на руло и сервирайте.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?