skip to Main Content

Рибен такос

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

рибен такос

Продукти:

  • 4 филета от бяла риба (около 150 г всяко)
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ¼ ч.л. морска сол
  • 1 авокадо (обелено и нарязано на тънки ленти)
  • 4 големи листа от маруля
  • 2 ч.ч. салса от диня

Метод на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200°C.

В малка купа смесете зехтина с черния пипер, солта, чесъна на прах и кимиона. Покрийте със сместта всяка страна на рибните филета, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене с кожата надолу. Печете  около 20 минути.

След като рибата е готова, оставете я настрани, докато се охлади.

Върху всеки лист маруля наредете парче филе, няколко резена авокадо и салса от диня. Завийте на руло и сервирайте.

Добър апетит!

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top