Рулца от патладжан с риба тон
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 2 патладжана
- 4 средно големи домата
- 125г моцарела
- 1 консерва риба тон във вода
- 1 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 ч.л. микс от подправки (по ваш вкус)
- Няколко стръка пресен босилек
- Сол и черен пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Измийте добре патладжаните. Разрежете ги по дължина на тънки филии (половин сантиметър). Осолете всеки резен.
Загрейте скарата/ грила или оребрен тиган, на висока температура и сложете филиите патладжан. Обърнете резените, след като добият кафеникав цвят (около 5-7 минути от всяка страна). След като са готови, изключете скарата, завийте всяко парче с фолио и отново ги поставете върху скарата, докато изтива за около 20 минути.
През това време нарежете моцарелата на тънки резени, а доматите на кубчета.
Отцедете рибата от соса и добавете пресованата скилидка чесън. Разбъркайте добре.
Върху всяка филийка патладжан, наредете в единия край моцарела, риба тон, домати и микса от подправки. Завийте на руло, като започнете от края с продуктите.
Използвайте стрък босилек или клечка за зъби, за да придържа ролцата навити.
Добър апетит!
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…
МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…