Рулца от патладжан с риба тон

Ролца от патладжан с риба тон

Продукти:

  • 2 патладжана
  • 4 средно големи домата
  • 125г моцарела
  • 1 консерва риба тон във вода
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 ч.л. микс от подправки (по ваш вкус)
  • Няколко стръка пресен босилек
  • Сол и черен пипер на вкус
Инструкции:

Измийте добре патладжаните. Разрежете ги по дължина на тънки филии (половин сантиметър). Осолете всеки резен.

Загрейте скарата/ грила или оребрен тиган, на висока температура и сложете филиите патладжан. Обърнете резените, след като добият кафеникав цвят (около 5-7 минути от всяка страна). След като са готови, изключете скарата, завийте  всяко парче с фолио и отново ги поставете върху скарата, докато изтива за около 20 минути.

През това време нарежете моцарелата на тънки резени, а доматите на кубчета.

Отцедете рибата от соса и добавете пресованата скилидка чесън. Разбъркайте добре.

Върху всяка филийка патладжан, наредете в единия край моцарела, риба тон, домати и микса от подправки. Завийте на руло, като започнете от края с продуктите.

Използвайте стрък босилек или клечка за зъби, за да придържа ролцата навити.

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Рулца от патладжан с риба тон
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)