Салата от запечена сьомга с орехи и круша

Салата от сьомга с орехи и круша

Продукти:

  • За 4 порции
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л.балсамов оцет
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. мед
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 4 филета от сьомга (по 150 -200 г)
  • 1/3 ч.ч. сурови орехи
  • Листа зелена салата
  • 1 ч.ч. грах
  • 1 круша
Инструкции:

Разбъркайте зехтина, балсамовия оцет, лимоновия сок, солта и пипера в купа. Намажете всяко филе с получената смес.

Изпечете филетата на скара или във фурна за около 12 мин., като ги обръщате само веднъж. Внимавайте да не ги прегорите.

Разпределете орехите върху хартия за печене само в един слой и ги запечете на фурна за 10 минути на 160°C.

Към зелената салата добавете чашата грах, запечените орехи и филета и завършете салата с круша, нарязана на тънко. Овкусете със зехтин и оцет.

Добър апетит!
Кратко описание
recipe image
Рецепта
Салата от запечена сьомга с орехи и круша
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg