Салата от запечена сьомга с орехи и круша

Салата от сьомга с орехи и круша

Продукти:

  • За 4 порции
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л.балсамов оцет
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. мед
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 4 филета от сьомга (по 150 -200 г)
  • 1/3 ч.ч. сурови орехи
  • Листа зелена салата
  • 1 ч.ч. грах
  • 1 круша
Инструкции:

Разбъркайте зехтина, балсамовия оцет, лимоновия сок, солта и пипера в купа. Намажете всяко филе с получената смес.

Изпечете филетата на скара или във фурна за около 12 мин., като ги обръщате само веднъж. Внимавайте да не ги прегорите.

Разпределете орехите върху хартия за печене само в един слой и ги запечете на фурна за 10 минути на 160°C.

Към зелената салата добавете чашата грах, запечените орехи и филета и завършете салата с круша, нарязана на тънко. Овкусете със зехтин и оцет.

Добър апетит!
Кратко описание
recipe image
Рецепта
Салата от запечена сьомга с орехи и круша
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg