Салата с тиква, киноа и нар

Продукти:

  • За 1-2 порции
  • 1 ч.ч. киноа
  • Половин тиква цигулка обелена и нарязана на кубчета
  • 1 зелена ябълка
  • 1-2 с.л. лимонов сок
  • 4 с.л. семена от нар
  • 2 стръка зелен лук
  • 2-3 с.л. магданоз нарязан на ситно
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. кора от лимон - настъргана
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на салата с тиква, киноа и нар, е да обелите и нарежете тиквата. Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете нарязаната тиква в тавичка покрита с хартия за печене, овкусете със сол и пипер и печете за 20-25 минути или докато тиквата омекне, без да се превръща в пюре. Оставете настрана да изстине и след това отделете 150 г.

Докато тиквате се пече, накиснете 1 чаша киноа в 2 чаши гореща вода за около 20-25 мин. Отцедете и изплакнете със студена вода. Кипнете 2 чаши вода и добавете накиснатата киноа. Варете за 12-15 мин. Отделете 200 г от готовата киноа.

Обелете ябълката, нарежете на парчета и смесете с малко лимонов сок, за да не потъмнее.

За да направите дресинг, смесете нарязания на ситно лук,  зехтина,  1 с.л. лимонов сок, кората от лимона и магданоза. Овкусете със сол и пипер на вкус.

Смесете отделените 150 г тиква, настърганите ябълки, 200 г киноа, семената от нар и дресинга, като оставите няколко парчета тиква и семена нар за декориране.

Добър апетит!

Рецептата е много подходяща, когато имате киноа и зеленчуци по избор в режима си. 

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук: Поръчай своя режим

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Салата с тиква, киноа и нар
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)