Свинско с кисело зеле

Продукти:

  • за 2 порции
  • 350 г свинско филе
  • 1/2 зелка (кисело зеле) нарязана на ивици
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. кимион на зърна
  • 1 с.л. чубрица
  • сол и червен пипер на вкус
Инструкции:

Поръсете парчето месо с  чубрица, сол и червен пипер. Загрейте олиото  в тенджера и запечатайте месото от всички страни. Извадете филето и го оставете настрана.

Добавете в същата тенджера нарязаното зеле, дафиновия лист, доматеното пюре, кимиона и една чаша гореща вода. Оставете да ври на слаб огън докато зелето поомекне . Сложете месото обратно в тенджерата, захлупете и оставете да къкри за 15-20 мин.

Бележка: Не режете месото на кубчета, както се прави обикновено при това ястие, заради спецификата на свинското филе. Това месо е по-сухо и ако се нареже може да изсъхне допълнително при готвене. По-голямото парче месо ще запази естествените си сокове и вкусът му ще е много по-добър.

Рецептата е подходяща за Вас, ако в режима си имате свинско филе и зеленчук.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Свинско с кисело зеле
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg