Свинско с кисело зеле

Продукти:

  • за 2 порции
  • 350 г свинско филе
  • 1/2 зелка (кисело зеле) нарязана на ивици
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. кимион на зърна
  • 1 с.л. чубрица
  • сол и червен пипер на вкус
Инструкции:

Поръсете парчето месо с  чубрица, сол и червен пипер. Загрейте олиото  в тенджера и запечатайте месото от всички страни. Извадете филето и го оставете настрана.

Добавете в същата тенджера нарязаното зеле, дафиновия лист, доматеното пюре, кимиона и една чаша гореща вода. Оставете да ври на слаб огън докато зелето поомекне . Сложете месото обратно в тенджерата, захлупете и оставете да къкри за 15-20 мин.

Бележка: Не режете месото на кубчета, както се прави обикновено при това ястие, заради спецификата на свинското филе. Това месо е по-сухо и ако се нареже може да изсъхне допълнително при готвене. По-голямото парче месо ще запази естествените си сокове и вкусът му ще е много по-добър.

Рецептата е подходяща за Вас, ако в режима си имате свинско филе и зеленчук.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Свинско с кисело зеле
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg