Спагети ала Путанеска

Продукти:

  • 4 порции
  • 400 г спагети
  • 800 г домати
  • 4-5 скилидки чесън (нарязан на ситно)
  • 80 г маслини без костилки (нарязани на кръгчета)
  • 30 - 40 г каперси от буркан
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. риган сух
  • 1 връзка магданоз (нарязан на ситно)
  • 2-3 люти чушки - по избор
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Загрейте тиган на умерена температура. Добавете зехтина и чесъна и разбъркайте. Когато чесъна омекне добавете последователно доматите, нарязани на парчета, каперсите, маслините и лютите чушки. Намалете температурата и оставете да къкри за 10-15мин. Някъде по средата на времето добавете ригана.

Сварете спагетите в добре подсолена вода. Прецедете ги 2 минути по –рано от отбелязаното на опаковката време и довършете готвенето в соса. Ако се наложи добавете малко от водата на спагетите.

Сервирайте в дълбоки чинии и поръсете с магданоз.

Добър апетит!

*Рецептата е подходяща за дните, когато имате паста със зеленчуци в режима си.
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Спагети ала Путанеска
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)