Спагети ала Путанеска

Спагети ала Путанеска

Продукти:

  • 4 порции
  • 400 г спагети
  • 800 г домати
  • 4-5 скилидки чесън (нарязан на ситно)
  • 80 г маслини без костилки (нарязани на кръгчета)
  • 30 - 40 г каперси от буркан
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. риган сух
  • 1 връзка магданоз (нарязан на ситно)
  • 2-3 люти чушки - по избор
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Загрейте тиган на умерена температура. Добавете зехтина и чесъна и разбъркайте. Когато чесъна омекне добавете последователно доматите, нарязани на парчета, каперсите, маслините и лютите чушки. Намалете температурата и оставете да къкри за 10-15мин. Някъде по средата на времето добавете ригана.

Сварете спагетите в добре подсолена вода. Прецедете ги 2 минути по –рано от отбелязаното на опаковката време и довършете готвенето в соса. Ако се наложи добавете малко от водата на спагетите.

Сервирайте в дълбоки чинии и поръсете с магданоз.

Добър апетит!

*Рецептата е подходяща за дните, когато имате паста със зеленчуци в режима си.
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5