Супа с ечемик и карамелизиран лук
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 6 стръка мащерка
- 1 ч.л. захар
- 500 мл зеленчуков бульон
- 60 г ечемик
- 60 г къдраво зеле, листата нарязани
- 2 филийки от франзела или малко хлебче
- 2 малки парчета сирене
Метод на приготвяне:
Загрейте зехтина в тенджера и сложете лука, чесъна, мащерката, захарта и малко сол. Запържете ги на умерен към слаб огън за около 15 мин, докато лукът стане златист. Добавете бульона и оставете супата да къкри.
В отделна тенджера с вряща подсолена вода сварете ечемика за 15 мин., като в последните 3 мин. добавите зелето. Отцедете ги и ги изплакнете под течаща студена вода. Прибавете ги към супата.
Препечете филийките и ги намажете с раздробеното сирене.
Сервирайте супата в две големи купи, като отгоре сложите топлите филийки.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…