Супа с ечемик и карамелизиран лук

супа

Продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 6 стръка мащерка
  • 1 ч.л. захар
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 60 г ечемик
  • 60 г къдраво зеле, листата нарязани
  • 2 филийки от франзела или малко хлебче
  • 2 малки парчета сирене
Инструкции:
Загрейте зехтина в тенджера и сложете лука, чесъна, мащерката, захарта и малко сол. Запържете ги  на умерен към слаб огън за около 15 мин, докато лукът стане златист. Добавете бульона и оставете супата да къкри.
В отделна тенджера с вряща подсолена вода сварете ечемика за 15 мин., като в последните 3 мин. добавите зелето. Отцедете ги и ги изплакнете под течаща студена вода. Прибавете ги към супата.
Препечете филийките и ги намажете с раздробеното сирене.
Сервирайте супата в две големи купи, като отгоре сложите топлите филийки.
Добър апетит!
Кратко описание
recipe image
Рецепта
Супа с ечемик и карамелизиран лук
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)