skip to Main Content

Супа с ечемик и карамелизиран лук

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Супа с ечемик и карамелизиран лук

Продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 6 стръка мащерка
  • 1 ч.л. захар
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 60 г ечемик
  • 60 г къдраво зеле, листата нарязани
  • 2 филийки от франзела или малко хлебче
  • 2 малки парчета сирене

Метод на приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера и сложете лука, чесъна, мащерката, захарта и малко сол. Запържете ги  на умерен към слаб огън за около 15 мин, докато лукът стане златист. Добавете бульона и оставете супата да къкри.
В отделна тенджера с вряща подсолена вода сварете ечемика за 15 мин., като в последните 3 мин. добавите зелето. Отцедете ги и ги изплакнете под течаща студена вода. Прибавете ги към супата.
Препечете филийките и ги намажете с раздробеното сирене.
Сервирайте супата в две големи купи, като отгоре сложите топлите филийки.
Добър апетит!

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат,  панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…

Прочети още

Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти.   Постна закуска За закуска си…

Прочети още
Back To Top