Сьомга с праз

Продукти:

  • 4 средно големи праза
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 3 моркова - почистени и нарязани на ленти
  • 4 средно големи филета сьомга
  • Сол и пипер на вкус
Инструкции:

Загрейте фурната на 180°.

Почистете праза от краищата и външните листа. Нарежете праза по дължина на четири равни части, след това срежете частите на кръст , за да получите ленти.

Задушете праза с малко вода, докато започне да омеква, около 5 минути. Поръсете кафявата захар* и разбъркайте. Гответе докато празът леко покафенее, около 15 минути.

Почистете и нарежете морковите на тънки ленти. Добавете морковите към праза, посолете на вкус и бъркайте докато морковите омекнат – около 5 минути.

Поставете филетата сьомга върху хартия за печене, поръсете сол и пипер и печете във фурната до готовност, около 15 минути (зависи от дебелината на филетата).

Подредете в чиния всяко филе, като върху него поставите 1/4 от карамелизираните праз и моркови.

Можете да гарнирате с печени аспержи или задушени гъби.

Рецептата е за 4 порции.

*Не се притеснявайте да карамелизирате зеленчуците, ако спазвате хранителен режим от Топ Форма.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

 

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Сьомга с праз
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg