Сьомга с праз

Продукти:

  • 4 средно големи праза
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 3 моркова - почистени и нарязани на ленти
  • 4 средно големи филета сьомга
  • Сол и пипер на вкус
Инструкции:

Загрейте фурната на 180°.

Почистете праза от краищата и външните листа. Нарежете праза по дължина на четири равни части, след това срежете частите на кръст , за да получите ленти.

Задушете праза с малко вода, докато започне да омеква, около 5 минути. Поръсете кафявата захар* и разбъркайте. Гответе докато празът леко покафенее, около 15 минути.

Почистете и нарежете морковите на тънки ленти. Добавете морковите към праза, посолете на вкус и бъркайте докато морковите омекнат – около 5 минути.

Поставете филетата сьомга върху хартия за печене, поръсете сол и пипер и печете във фурната до готовност, около 15 минути (зависи от дебелината на филетата).

Подредете в чиния всяко филе, като върху него поставите 1/4 от карамелизираните праз и моркови.

Можете да гарнирате с печени аспержи или задушени гъби.

Рецептата е за 4 порции.

*Не се притеснявайте да карамелизирате зеленчуците, ако спазвате хранителен режим от Топ Форма.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

 

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Сьомга с праз
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg