Загрейте фурната на 180°.
Почистете праза от краищата и външните листа. Нарежете праза по дължина на четири равни части, след това срежете частите на кръст , за да получите ленти.
Задушете праза с малко вода, докато започне да омеква, около 5 минути. Поръсете кафявата захар* и разбъркайте. Гответе докато празът леко покафенее, около 15 минути.
Почистете и нарежете морковите на тънки ленти. Добавете морковите към праза, посолете на вкус и бъркайте докато морковите омекнат – около 5 минути.
Поставете филетата сьомга върху хартия за печене, поръсете сол и пипер и печете във фурната до готовност, около 15 минути (зависи от дебелината на филетата).
Подредете в чиния всяко филе, като върху него поставите 1/4 от карамелизираните праз и моркови.
Можете да гарнирате с печени аспержи или задушени гъби.
Рецептата е за 4 порции.
*Не се притеснявайте да карамелизирате зеленчуците, ако спазвате хранителен режим от Топ Форма.
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.





