Тост с печен лук и домати

Тост с печен лук и домати

Продукти:

  • 400 г лук (малки глави, балучки)
  • 400 г чери домати
  • 4 с.л. зехтин
  • 5 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • кафява захар (една щипка)- по желание
  • 5 дебели филийки пълнозърнест хляб
Инструкции:

Загрейте фурната на  200 градуса.

Обелете лука и нарежете на половина по-големите глави. Ако имате само големи глави, можете да ги нарежете на четвъртинки. Парчетата трябва да са с еднакъв размер, за да се изпекат едновременно.

Изсипете лука, чери доматите и необелените глави чесън в тавичка, покрита с хартия за печене. Полейте ги със зехтина и разбъркайте. Поръсете с малко сол и по желание с щипка кафява захар.

Печете в загрятата фурна за около 35 – 40 минути, като разбърквате на всеки 15 минути. (Зеленчуците са готови, когато доматчетата са се пукнали и са омекнали, лука е омекнал и лука и доматите имат кафяви петна.

В последните 10 минути от печенето, препечете филийките пълнозърнест хляб.

Намажете всяка филийка с „месото“ на един печен чесън. Подредете филийките върху плато или в отделни чинии и разпределете върху всяка от тях домати и лук, заедно с малко от сока, който се е образувал при печенето. Поръсете с малко сол и подправки по избор.

 

Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Тост с печен лук и домати
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)