Баварска картофена салата
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 500 г картофи
- ½ връзка Зелен лук или 1 бр червен лук
- ½ бр краставица
- 1 връзка репички
- 100 г обезмаслено крема сирене или цедено мляко
- 1 връзка магданоз
- 1 с.л. горчица
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. оцет
- сол и пипер
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвяне на баварската картофена салата е да сварите картофите необелени. Изплакнете със студена вода и оставете да изстинат.
Нарежете репичките и краставицата на тънки резенчета, най-добре с ренде. Нарежете зеления лук на колелца или червения лук на тънки полумесеци.
Смесете горчицата, олиото, оцета, крема сиренето и накълцан на едро магданоз и разбъркайте за да получите хомогенен дресинг.
Овкусете със сол и пипер.
Обелете картофите, нарежете ги на кубчета с размер 1 – 1.5 см и ги смесете в купа със зеленчуците. Добавете дресинга, объркайте и гарнирайте с малко магданоз.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?