skip to Main Content

Баварска картофена салата

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

баварска картофена салата

Продукти:

  • 500 г картофи
  • ½ връзка Зелен лук или 1 бр червен лук
  • ½ бр краставица
  • 1 връзка репички
  • 100 г обезмаслено крема сирене или цедено мляко
  • 1 връзка магданоз
  • 1 с.л. горчица
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. оцет
  • сол и пипер

Метод на приготвяне:

Първата стъпка при приготвяне на баварската картофена салата е да сварите картофите необелени. Изплакнете със студена вода и оставете да изстинат.

Нарежете репичките и краставицата на тънки резенчета, най-добре с ренде. Нарежете зеления лук на колелца или червения лук на тънки полумесеци.

Смесете горчицата, олиото, оцета, крема сиренето и накълцан на едро магданоз и разбъркайте за да получите хомогенен дресинг.

Овкусете със сол и пипер.

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета с размер 1 – 1.5 см и ги смесете в купа със зеленчуците. Добавете дресинга, объркайте и гарнирайте с малко магданоз.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top