Бобена салата

Продукти:

  • 1 ч.ч. салатен боб (или 200 г боб от консерва)
  • 1/2 стрък праз
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с.л. зехтин
  • сол на вкус
Инструкции:

Първата стъпка от бобената салата е сваряването на боба. Първо го накисвате за няколко часа, след което го слагате да заври и два пъти му сменяте водата. Оставяте го да ври до пълно сваряване, без да добавяте сол.

Когато бобът е сварен, добавяте ½ чаена лъжица сол, зехтина, ситно нарязания праз, както и магданозът.

Разбърквате добре и оставяте поне за час в хладилника, за да се овкуси салатата добре.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зрял фасул във вашия индивидуален хранителен режим.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Бобена салата
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)