skip to Main Content

Брюкселско зеле с пармезан

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Брюкселско зеле

Продукти:

  • 300 г брюкселско зеле
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън (намачкани)
  • 50 г пармезан
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

В голяма тенджера бланширайте брюкселското зеле в 8 ч.ч. вряща вода за около 3 мин. Изплакнете зелето под студена вода, за да спрете процеса на готвене и го изцедете.

Сотирайте лука в тиган със загрята мазнина за около 5 мин. Добавете брюкселското зеле и чесъна и сотирайте за още 5 мин. Свалете тигана от котлона.

Поръсете брюкселското зеле с половината пармезан и разбъркайте, докато сиренето се разтопи. Добавете сол и пипер на вкус.

Изсипете сместа в тавичка или йенски съд, поръсете с останалия пармезан и печете в загрята фурна около 20 мин. или докато сиренето се разтопи и брюкселското зеле омекне.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top