Брюкселско зеле с пармезан

Брюкселско зеле

Продукти:

  • 300 г брюкселско зеле
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън (намачкани)
  • 50 г пармезан
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Загрейте фурната на 180 градуса.

В голяма тенджера бланширайте брюкселското зеле в 8 ч.ч. вряща вода за около 3 мин. Изплакнете зелето под студена вода, за да спрете процеса на готвене и го изцедете.

Сотирайте лука в тиган със загрята мазнина за около 5 мин. Добавете брюкселското зеле и чесъна и сотирайте за още 5 мин. Свалете тигана от котлона.

Поръсете брюкселското зеле с половината пармезан и разбъркайте, докато сиренето се разтопи. Добавете сол и пипер на вкус.

Изсипете сместа в тавичка или йенски съд, поръсете с останалия пармезан и печете в загрята фурна около 20 мин. или докато сиренето се разтопи и брюкселското зеле омекне.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Брюкселско зеле с пармезан
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)