Брюкселско зеле с пармезан
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 300 г брюкселско зеле
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън (намачкани)
- 50 г пармезан
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
В голяма тенджера бланширайте брюкселското зеле в 8 ч.ч. вряща вода за около 3 мин. Изплакнете зелето под студена вода, за да спрете процеса на готвене и го изцедете.
Сотирайте лука в тиган със загрята мазнина за около 5 мин. Добавете брюкселското зеле и чесъна и сотирайте за още 5 мин. Свалете тигана от котлона.
Поръсете брюкселското зеле с половината пармезан и разбъркайте, докато сиренето се разтопи. Добавете сол и пипер на вкус.
Изсипете сместа в тавичка или йенски съд, поръсете с останалия пармезан и печете в загрята фурна около 20 мин. или докато сиренето се разтопи и брюкселското зеле омекне.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат, панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…
Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти. Постна закуска За закуска си…