skip to Main Content

Брюкселско зеле с пармезан

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Брюкселско зеле

Продукти:

  • 300 г брюкселско зеле
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън (намачкани)
  • 50 г пармезан
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

В голяма тенджера бланширайте брюкселското зеле в 8 ч.ч. вряща вода за около 3 мин. Изплакнете зелето под студена вода, за да спрете процеса на готвене и го изцедете.

Сотирайте лука в тиган със загрята мазнина за около 5 мин. Добавете брюкселското зеле и чесъна и сотирайте за още 5 мин. Свалете тигана от котлона.

Поръсете брюкселското зеле с половината пармезан и разбъркайте, докато сиренето се разтопи. Добавете сол и пипер на вкус.

Изсипете сместа в тавичка или йенски съд, поръсете с останалия пармезан и печете в загрята фурна около 20 мин. или докато сиренето се разтопи и брюкселското зеле омекне.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още

  В представите на по-голяма част от хората лятото е време за почивка – почивка от работа, ангажименти и … диети. Решаваме, че заслужаваме да разпуснем и оставяме на заден план грижите за здравето и добрата си фигура. Спокойни сме,…

Прочети още
Back To Top