Булгур с грах и мента
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- за 4 порции
- 1 ч.ч. булгур
- 200 г грах
- 20 листа от прясна мента
- 2 с.л. краве масло
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата е подготовката на булгура. Най-добре е да ползвате булгур на цели зърна, а не натрошен. Измивате булгура и го заливате с топла вода, след което го оставяте за около 20 минути.
След като булгурът набъбне изливате водата, добавяте 2 чаени чаши вода и го слагате да заври.
След като булгурът поври 15 минути добавете граха, 1 чаена лъжица сол и нарязаната на ситно мента.
Препоръчително е да ползвате замразен грах, а не грах от консерва, тъй като замразеният грах запазва в по-голяма степен, както апетитния си вид, така и вкусовите си качества. Оставете ястието да поври още около 15 минути.
Накрая добавете кравето масло и разбъркайте добре.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате булгур и зеленчук по избор в режима си. Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да ги поръчате от тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат, панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…
Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти. Постна закуска За закуска си…