Булгур с грах и мента
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- за 4 порции
- 1 ч.ч. булгур
- 200 г грах
- 20 листа от прясна мента
- 2 с.л. краве масло
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата е подготовката на булгура. Най-добре е да ползвате булгур на цели зърна, а не натрошен. Измивате булгура и го заливате с топла вода, след което го оставяте за около 20 минути.
След като булгурът набъбне изливате водата, добавяте 2 чаени чаши вода и го слагате да заври.
След като булгурът поври 15 минути добавете граха, 1 чаена лъжица сол и нарязаната на ситно мента.
Препоръчително е да ползвате замразен грах, а не грах от консерва, тъй като замразеният грах запазва в по-голяма степен, както апетитния си вид, така и вкусовите си качества. Оставете ястието да поври още около 15 минути.
Накрая добавете кравето масло и разбъркайте добре.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате булгур и зеленчук по избор в режима си. Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да ги поръчате от тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?