skip to Main Content

Булгур с грах и мента

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Булгур с грах и мента

Продукти:

  • за 4 порции
  • 1 ч.ч. булгур
  • 200 г грах
  • 20 листа от прясна мента
  • 2 с.л. краве масло

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата е подготовката на булгура. Най-добре е да ползвате булгур на цели зърна, а не натрошен. Измивате булгура и го заливате с топла вода, след което го оставяте за около 20 минути.

След като булгурът набъбне изливате водата, добавяте 2 чаени чаши вода и го слагате да заври.

След като булгурът поври 15 минути добавете граха, 1 чаена лъжица сол и нарязаната на ситно мента.

Препоръчително е да ползвате замразен грах, а не грах от консерва, тъй като замразеният грах запазва в по-голяма степен, както апетитния си вид, така и вкусовите си качества. Оставете ястието да поври още около 15 минути.

Накрая добавете кравето масло и разбъркайте добре.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате булгур и зеленчук по избор в режима си. Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да ги поръчате от тук.

 

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат,  панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…

Прочети още

Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти.   Постна закуска За закуска си…

Прочети още
Back To Top