skip to Main Content

Бяла риба с рататуи

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Бяла риба с рататуи

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 300 г бяла риба филе без кожа
  • 1 бр. тиквичка
  • 1 бр. патладжан
  • 1 бр. морков
  • 1 бр. домат
  • 2 скилидки чесън
  • 2 бр. печени червени чушки
  • 200 мл доматен сос
  • 3 с.л. зехтин
  • мащерка
  • дафинов лист
  • сол и пипер

Метод на приготвяне:

Нарежете тиквичките, патладжана и моркова  на шайби и ги запечете от двете страни на тиган с малко зехтин.

Загрейте доматения сос, добавете нарязаните чушки, дафиновия лист, мащерката и чесън и оставете да поври за 5-6 мин. Свалете от котлона и разбъркайте сместа в блендър. Овкусете със соли пипер.

Загрейте фурната на 180С. Покрийте дъното на тава със соса и наредете отгоре зеленчуковите шайби и рибените парчета. Печете 20 мин.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top