Бяла риба с рататуи

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 300 г бяла риба филе без кожа
  • 1 бр. тиквичка
  • 1 бр. патладжан
  • 1 бр. морков
  • 1 бр. домат
  • 2 скилидки чесън
  • 2 бр. печени червени чушки
  • 200 мл доматен сос
  • 3 с.л. зехтин
  • мащерка
  • дафинов лист
  • сол и пипер
Инструкции:

Нарежете тиквичките, патладжана и моркова  на шайби и ги запечете от двете страни на тиган с малко зехтин.

Загрейте доматения сос, добавете нарязаните чушки, дафиновия лист, мащерката и чесън и оставете да поври за 5-6 мин. Свалете от котлона и разбъркайте сместа в блендър. Овкусете със соли пипер.

Загрейте фурната на 180С. Покрийте дъното на тава със соса и наредете отгоре зеленчуковите шайби и рибените парчета. Печете 20 мин.