Чаудър с царевица и червена чушка

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 100 г целина (глава)
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 100 г царевица консерва
  • 1 л зеленчуков бульон или вода
  • 200 г печена червена чушка (капия)
  • 80 мл мляко
  • 80 г крема сирене
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Чаудърът е гъста супа със зеленчуци или морски дарове, която се сгъстява с продукти, съдържащи нишесте. Много популярна в САЩ и Канада. Предложеният вариянт е с картофи, царевица и червена чушка.

Обелете и нарежете картофите на кубчета. Нарежете  чушките и целината по същия начин, а лука и чесъна на ситно.

Сварете 1/3 от картофите в 600мл от бульона. След като се сварят ги пасирайте до гладка смес.

Добавете още бульон, ако се налага, за да бъде пюрето гладко. Когато сместа се охлади малко добавете млякото и крема сиренето и пасирайте отново.

В друга тенджера загрейте зехтина и задушете лука и чесъна докато омекнат. Добавете картофите и целината и разбърквайте внимателно.

Когато картофите са полуготови добавете чушките , царевицата и пюрето от картофи. Оставете да къкри на тих огън докато картофените кубчета са сготвени напълно. Добавете от останалия бульон, за да регулирате гъстотата по ваше желание.

Овкусете със сол и черен пипер. Приятна топлина ще добави и малко лют червен пипер.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате картофи, зеленчук и сирене в режима си.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.