skip to Main Content

Червена леща с тиквички

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Червена леща с тиквички

Продукти:

  • 3 порции
  • 1 ч. ч. червена леща
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 стрък целина
  • 1 тиквичка
  • 1 с. л. олио
  • ⅓ ч. л. кимион
  • ⅓ ч. л. джинджифил

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за червена леща със зеленчуцу е подготовката на зеленчуците. Морковът измивате, почиствате и нарязвате на кубчета. На ситно нарязвате и лука, както и целината. Тиквичката измивате, отрязвате двата края и нарязвате на кубчета.

В малка тенджера изсипвате зеленчуците, като добавите и 2-3 супени лъжици вода. След като зеленчуците поомекнат, добавете измитата леща и ½ чаена лъжица сол. Добавяте вода, колкото да покрие добре лещата и оставете да ври на слаб огън. Червената леща се сварява много по-бързо от обикновената, затова имайте предвид, че за около 20 минути ще е готова.

5 минути преди края на варенето добавете тиквичката, кимиона и джинджифила и варете още около 5 минути.

При сервиране може да добавите и люта чушка.

Добър апетит!

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top