Червена леща с тиквички

Продукти:

  • 3 порции
  • 1 ч. ч. червена леща
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 стрък целина
  • 1 тиквичка
  • 1 с. л. олио
  • ⅓ ч. л. кимион
  • ⅓ ч. л. джинджифил
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за червена леща със зеленчуцу е подготовката на зеленчуците. Морковът измивате, почиствате и нарязвате на кубчета. На ситно нарязвате и лука, както и целината. Тиквичката измивате, отрязвате двата края и нарязвате на кубчета.

В малка тенджера изсипвате зеленчуците, като добавите и 2-3 супени лъжици вода. След като зеленчуците поомекнат, добавете измитата леща и ½ чаена лъжица сол. Добавяте вода, колкото да покрие добре лещата и оставете да ври на слаб огън. Червената леща се сварява много по-бързо от обикновената, затова имайте предвид, че за около 20 минути ще е готова.

5 минути преди края на варенето добавете тиквичката, кимиона и джинджифила и варете още около 5 минути.

При сервиране може да добавите и люта чушка.

Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Червена леща с тиквички
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg