Червена леща с тиквички
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 3 порции
- 1 ч. ч. червена леща
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 стрък целина
- 1 тиквичка
- 1 с. л. олио
- ⅓ ч. л. кимион
- ⅓ ч. л. джинджифил
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за червена леща със зеленчуцу е подготовката на зеленчуците. Морковът измивате, почиствате и нарязвате на кубчета. На ситно нарязвате и лука, както и целината. Тиквичката измивате, отрязвате двата края и нарязвате на кубчета.
В малка тенджера изсипвате зеленчуците, като добавите и 2-3 супени лъжици вода. След като зеленчуците поомекнат, добавете измитата леща и ½ чаена лъжица сол. Добавяте вода, колкото да покрие добре лещата и оставете да ври на слаб огън. Червената леща се сварява много по-бързо от обикновената, затова имайте предвид, че за около 20 минути ще е готова.
5 минути преди края на варенето добавете тиквичката, кимиона и джинджифила и варете още около 5 минути.
При сервиране може да добавите и люта чушка.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?