Червено цвекло с извара и орехи

червено цвекло

Продукти:

  • За 1 порция:
  • 600 г червено цвекло сурово (или 300 сварено)
  • 50 г извара
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 2 ореха
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за червено цвекло с извара и орехи е подготовката на червеното цвекло. Измийте добре цвеклото и без да го белите подгответе, като изрежете двата му края. Цвеклото може да е сварено, или пък изпечено. Най-добрият начин за приготвяне на червеното цвекло е да го завиете добре в алуминиево фолио и да го изпечете във фурната или пък на жар за около час-два. След като червеното цвекло е сварено/изпечено го настържете на едро ренде.

Ореховите ядки нарежете на ситно, счукайте чесъна. В купа изсипете настърганото червено цвекло, орехите и чесъна, добавете киселото мляко и изварата, както и около ½ чаена лъжица сол разбъркайте добре сместа, за да се овкуси.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим