Чипс от тиквички и пармезан
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 2 тиквички
- 1 морков
- 1 ч.ч. настърган пармезан (или друг твърд кашкавал)
- черен пипер
Метод на приготвяне:
Измийте тиквичките и настържете на ситно ренде твърдата им част (без меката вътрешна част със семките). Изцедете ги добре. Обелете моркова и настържете и него.
Смесете настърганите тиквички и морков с пармезана. Овкусете с черен пипер на вкус.
В тава, покрита с хартия за печене, слагайте по една супена лъжица от сместа на разстояние от около 2 см. Натиснете всяко парче “чипс” с гърба на лъжицата, за да е плоско (като мини палачинка).
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути или докато крайчетата са добре препечени.
Извадете чипса от тиквички от фурната и го оставате да изстине, след което с шпатула го преместете в подходящ за сервиране съд.
Добър апетит!
Тази рецепта е много подходяща, когато имате сирене и зеленчук по избор в режима си.
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…