Чипс от тиквички и пармезан

чипс от тиквички

Продукти:

  • 2 тиквички
  • 1 морков
  • 1 ч.ч. настърган пармезан (или друг твърд кашкавал)
  • черен пипер
Инструкции:

Измийте тиквичките и настържете на ситно ренде твърдата им част (без меката вътрешна част със семките). Изцедете ги добре. Обелете моркова и настържете и него.

Смесете настърганите тиквички и морков с пармезана. Овкусете с черен пипер на вкус.

В тава, покрита с хартия за печене, слагайте по една супена лъжица от сместа на разстояние от около 2 см. Натиснете всяко парче „чипс“ с гърба на лъжицата, за да е плоско (като мини палачинка).

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути или докато крайчетата са добре препечени.

Извадете чипса от тиквички от фурната и го оставате да изстине, след което с шпатула го преместете в подходящ за сервиране съд.

Добър апетит!

Тази рецепта е много подходяща, когато имате сирене и зеленчук по избор в режима си.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Чипс от тиквички и пармезан
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)