Първата стъпка от рецептата е подготовката на продуктите. Измивате ориза и го отцеждате от водата. Измивате доматите и ги обелвате, след което ги нарязвате на кубчета. Лукът трябва да почистите и нарежете на ситно.
В дълбок тиган или тенджера слагате 2-3 супени лъжици вода, след което добавяте лука. След като лукът е омекнал добавяте измития ориз, нарязаните домати, черния пипер, около 1 равна лъжица сол, нарязания на ситно магданоз, зехтина и 2 ½ чаени чаши вода. Варите ястието на умерен огън докато оризът абсорбира напълно течността, като разбърквате от време на време.
Сервирайте с ивички маслини за украса и 50 грама сирене за допълнение.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате ориз и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.





