skip to Main Content

Елда с пресен лук

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Елда с пресен лук

Продукти:

  • За 3 порции
  • 195 г елда
  • 2 връзки пресен лук
  • 400 г домати
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. джоджен

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за елда с пресен лук е подготовката на елдата. Измивате елдата под течаща вода, след което я отцеждате. Накисвате елдата и оставяте да набъбне за няколко часа. Може да накиснете елдата вечерта и на сутринта да продължите с приготвянето на ястието.

Почиствате лука и го измивате. Нарязвате на колелца. Измивате и доматите, обелвате ги и ги нарязвате на кубчета. Слагате накиснатата елда да заври, след което към нея добавяте нарязаните лук и домати, както и зехтина, джоджена и около ½ чаена лъжица сол. Оставяте да ври 3-4 минути. Ястието е готово.

Може да допълните с парче сирене.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате елда и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top