Елда с пресен лук

Продукти:

  • За 3 порции
  • 195 г елда
  • 2 връзки пресен лук
  • 400 г домати
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. джоджен
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за елда с пресен лук е подготовката на елдата. Измивате елдата под течаща вода, след което я отцеждате. Накисвате елдата и оставяте да набъбне за няколко часа. Може да накиснете елдата вечерта и на сутринта да продължите с приготвянето на ястието.

Почиствате лука и го измивате. Нарязвате на колелца. Измивате и доматите, обелвате ги и ги нарязвате на кубчета. Слагате накиснатата елда да заври, след което към нея добавяте нарязаните лук и домати, както и зехтина, джоджена и около ½ чаена лъжица сол. Оставяте да ври 3-4 минути. Ястието е готово.

Може да допълните с парче сирене.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате елда и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Елда с пресен лук
Публикувана на
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg