Елда с пресен лук
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 3 порции
- 195 г елда
- 2 връзки пресен лук
- 400 г домати
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. джоджен
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за елда с пресен лук е подготовката на елдата. Измивате елдата под течаща вода, след което я отцеждате. Накисвате елдата и оставяте да набъбне за няколко часа. Може да накиснете елдата вечерта и на сутринта да продължите с приготвянето на ястието.
Почиствате лука и го измивате. Нарязвате на колелца. Измивате и доматите, обелвате ги и ги нарязвате на кубчета. Слагате накиснатата елда да заври, след което към нея добавяте нарязаните лук и домати, както и зехтина, джоджена и около ½ чаена лъжица сол. Оставяте да ври 3-4 минути. Ястието е готово.
Може да допълните с парче сирене.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате елда и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?