Елда с пресен лук
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 3 порции
- 195 г елда
- 2 връзки пресен лук
- 400 г домати
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. джоджен
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за елда с пресен лук е подготовката на елдата. Измивате елдата под течаща вода, след което я отцеждате. Накисвате елдата и оставяте да набъбне за няколко часа. Може да накиснете елдата вечерта и на сутринта да продължите с приготвянето на ястието.
Почиствате лука и го измивате. Нарязвате на колелца. Можете да ползвате домати от консерва или обелени и наряани на кубчета пресни домати. Слагате накиснатата елда да заври, след което към нея добавяте нарязаните лук и домати, както и зехтина, джоджена и около ½ чаена лъжица сол. Оставяте да ври 3-4 минути. Ястието е готово.
Може да допълните с парче сирене.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате елда и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…