Елда със зеленчуци

Продукти:

  • За 4 порции:
  • 1 ч.ч. елда
  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 1 домат
  • 1/2 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка копър
Инструкции:

Първата стъпка за приготвянето на рецептата за елда със зеленчуци, е да накиснете eлдата. Накиснете я  във вода за 2-3 часа.

Докато елдата се накисва, почистете  и нарежете  всички зеленчуци на кубчета.  Отделете доматите.

В тенджера изсипете нарязаните тиквичка, морков, лук и чесън, добавете ½ чаена лъжица сол и ¼ чаена чаша вода и задушете зеленчуците  докато омекнат

След това добавете накиснатата и набъбнала елда и разбъркайте. Добавете и нарязания домат. След като свалите от котлона добавете ситно нарязаните магданоз и копър и около 1 супена лъжица зехтин.

Ястието е готово за сервиране.